Skip to main content

Cât doarme un câine?

Salutare! Sunt Bruno, un câine tânăr, de numai un an și zece luni. Poate vă amintiți de mine, deși nu am mai scris pe blog de mult timp, din vremea când Cele zece porunci născocite făceau furori pe internet. Sunt un visător irecuperabil. Sper din tot sufletul să se găsească leac pentru alergiile câinilor, prin orașe pământul să fie permanent cald, astfel încât cei mai puțin norocoși să nu înghețe în zilele de iarnă ce vor veni, iar obiceiul meu de a dormi mult să nu mai mire pe nimeni. Da, sunt sătul de întrebarea pe care o aud în somn zi de zi: cât doarme câinele ăsta?

Știți cât doarme un câine? Dacă a fost plimbat, s-a jucat, a mâncat, și-a golit burta, poate dormi întreaga zi. Exact cum fac eu începând de la ora 9 dimineața și până pe la ora 14, când cer iar afară pentru o scurtă plimbare. Alerg, mă joc puțin cu mami sau cu pisilinele, apoi dorm iar. Mă trezesc pe la ora 19, mănânc, beau apă, ies pe afară, mă joc și apoi iar dorm, uneori până dimineața, dacă sunt suficient de obosit. Cum altfel credeți că mă mențin frumos, tânăr și neliniștit? 

Să vă spun și ultima pățanie. Profitam din plin de o după-amiază liniștită, în care băieții erau plecați, iar mami tasta de zor la calculator. Întins în patul spațios, cu perna sub cap, am sforăit probabil puțin cam tare și am atras atenția. Fără să îmi ceară permisiunea, mami nu doar că m-a pozat într-o poziție indecentă, dar a avut și îndrăzneala de a posta imaginea pe facebook, să vadă toată lumea cum doarme un câine sănătos dacă se simte în siguranță.

caine-doarme

Drept pedeapsă, astăzi scriu pe blog în locul ei și o fac de rușine că pierde vreme și bani căutând cărți aflate la reducere (cică ar fi black friday), în loc să spele vase, să bage aspiratorul, să scrie pe blog sau să mă scoată la aer curat, unde miroase aproape a iarnă. Cât doarme acest câine? Dacă nu avem musafiri, dacă nu plecăm la drum lung, dacă nu mă doare nimic, dorm cât vreau. Doar astăzi nu dorm; scriu pe blog!

Comments
 • Poteci de dor November 18, 2016 at 1:42 pm

  Bravo, Bruno! Spune tot, nu suferi de unul singur că nu face bine.
  Îţi spun un secret bine păzit. Dacă nu trebuie să merg la muncă (şi din păcate cam trebuie) dorm la fel ca tine. Bine, nu chiar în poziţia aia dar dacă aşa-ţi pică bine, take your time, vorba ardeleanului.
  Că mi-a spus mie mama când eram mică să dorm că va veni o vreme când nu voi mai putea dormi după bunul plac. Aşa că dacă n-am ascultat eu, ascultă tu. Hai, fugi la somn!

  • Vienela January 24, 2017 at 2:14 pm

   😀 Doar mami de Bruno nu reuseste sa doarma pe saturate, motiv pentru care va invidiaza profund. :)))

 • Cristina Dragomir November 21, 2016 at 1:54 am

  Dar sa vezi cat doarme un caine muncit. Al meu a schimbat azi cauciucurile cu tati si a stat mult afara in frig. A intrat in casa pe la 1 si s-a culcat. La 4 era ora de iesit afara si cred ca mai avea putin si ne batea ca l-am trezit.

  • Vienela January 24, 2017 at 2:18 pm

   Ehe, sa vezi cat doarme un caine daca il plimbi pe la padure, apoi pana in satul socrilor pe jos si inapoi cu taxiul… :)))

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.