2020 în 20 de întrebări și răspunsuri

La Vavaly am găsit o leapșă cu care doresc să închei acest an. Ideea vine de la Cristina Oțel. Este ultima zi din an. În Scoția, care e frumoasă ca o carte poștală, ninge liniștit. Mi-e sufletul împărțit între bucuria de a avea alături ființele pe care le iubesc și supărarea că nu îi pot vizita pe cei care nu îmi sunt fizic aproape, în mod special pe fiul meu, care îmi lipsește tot mai tare. Iată cum am perceput anul 2020 în 20 de întrebări și răspunsuri.

 1. Care e cea mai importantă lecție pe 2020 – nu toți cei care îți sunt aproape îți vor binele și nu toți cei care sunt departe sunt distantați de tine.
 2. Care e cel mai bun lucru care ti s-a întâmplat? Onix. Mi-am luat o cățelușă care ne învață zilnic ce înseamnă iubirea și iertarea. Vezi Ce trebuie să știi înainte să-ți iei un câine.
 3. Cea mai mare provocare pentru mine – să îmi dau demisia, renunțând la un job sigur, full time, unde știam tot ce am de făcut și eram apreciată pentru asta.
 4. Ce abilitate noua am dezvoltat? – am învățat să nu mai cer altora ajutor până când nu mă străduiesc să descopăr singură și să realizez ceea ce îmi propun.
 5. Ce am făcut pentru profesia sau pasiunea mea? – ceea ce nu făcusem în toți cei aproape 9 ani de blogging: am învățat SEO și alte lucruri care mi-au ridicat calitatea (și viteza) blogului.
 6. Ce mi-a plăcut cel mai mult? – că am avut foarte mult timp liber pe care l-am petrecut cu soțul meu.
 7. Ce am făcut în timpul liber? – sunt o fire foarte activă. Pentru că lockdown-ul nu mi-a permis să ies prea mult din casă, mi-am petrecut timpul liber învățând și citind.
 8. Ce obiceiuri noi, bune, am deprins anul ăsta? – am reînceput să gătesc și am reluat legătura cu oameni dragi de care mă rupsesem.
 9. Care e cel mai mare motiv de mândrie? – Am reușit să iau în mâini hățurile propriei mele vieți.
 10. Principalele motive de recunoștință – se îndreaptă către Adi și Cristina, care ne-au deschis noi perspective și ne-au fost alături în clipele grele.
 11. Ce ai învățat din cel mai mare succes – că POT. Trebuie doar să vreau.
 12. Ce am învățat din cel mai mare eșec – că încrederea oarbă poate fi o slăbiciune care să te distrugă material și emoțional.
 13. Ce am făcut pentru sănătatea mea – am ajuns de două ori la urgențe din cauza unor simptome de speriat. Așa am aflat că sunt sănătoasă tun, ceea ce vă doresc și vouă.
 14. Cum ai descrie anul 2020, în trei cuvinte – groaznic, grozav, grotesc.
 15. Cine, sau ce, a avut cel mai mare impact asupra mea – Adi și Cristina B., cărora le sunt pe veci recunoscătoare. La mulți ani vouă! Un An Nou Fericit!
 16. Care a fost cel mai fain compliment pe care l-am primit – a fost unul indirect, dar care mi-a măgulit orgoliul. Tot Adi (se pare că 2020 a stat sub semnul lui) a cerut cuiva să tacă pentru că vrea sa discute cu mine, insinuând că sunt cea care înțelege.
 17. Cât de blândă am fost cu mine – fizic, mai blândă decât ar fi trebuit: M-am îngrășat brusc în timpul lockdown-ului; psihic, teribil de critică.
 18. Cât timp am petrecut cu mine – mai mult decât mi-aș fi dorit. M-am analizat pe toate părțile, m-am judecat și m-am împins de la spate când am simțit că nu mai vreau/nu mai pot.
 19. În ce fel sunt mai bună decât acum un an – știu mai multă engleză, știu să setez blogul așa cum îmi doresc, știu să mă feresc de cei parșivi, știu să apreciez oamenii care îmi vor binele.
 20. Ce sfat i-aș da versiunii mele de acum un an – să aibă mai multă încredere în ea, pentru că poate. Să nu se lase copleșită de griji, pentru că toate sunt trecătoare. Să iasă mai mult din casă și să vorbească cu oameni.

2020 în 20 de întrebări și răspunsuri. Vă invit și pe voi să răspundeți. Este un bun exercițiu de împăcare cu sine. Încerc să văd partea plină a paharului. Faceți și voi la fel.

Adio, 2020! 2021, te aștept cu speranță și încredere!

2020 în 20 de întrebări și răspunsuri

Un ultim sfat pe 2020 – Nu uitați că nu există prieten mai loial decât cărțile (test despre cărți)