Unde trebuie să doarmă câinele?

Nu caut neapărat răspuns la întrebarea din titlu. Îl cunosc deja. Câinele trebuie să doarmă acolo unde vrea el, unde se simte în siguranță și confortabil. Aceasta este regula casei mele. Știu că fiecare casă are regulile sale, așa că nu insist. Dar totuși, câinele/câinii tăi unde dorm? Unde trebuie să doarmă câinele?

De-a lungul vieții am auzit nenumărate variante. Nu am fost de acord cu toate, desigur. Nici nu m-am băgat cu mai mult de o sugestie voalată, căci nu e treaba mea să fac ordine în casele altora. La întrebarea Unde trebuie să doarmă câinele?, cele mai des întâlnite răspunsuri sunt: în patul meu, în culcușul lui, în cușca din curte, nu-mi pasă, se descurcă el, câinele nu trebuie să doarmă noaptea, ci să păzească curtea, că d-aia îi dăm să mănânce.

Unde dorm câinii mei

Când era Bruno pui, am încercat să îl convingem să doarmă cu noi, însă nu am reușit. Din acea vreme a căpătat obiceiul de a veni în pat seară de seară. Stă câteva minute lungit pe jumătate de saltea. Îl mângâiem, îl răsfățăm, îl alintăm. Este momentul nostru de liniște, pe care nimeni și nimic nu îl întrerupe. Apoi începe să scoată limba și să respire greu, semn că s-a încălzit. Încearcă să reziste, dar nu reușește decât pentru o scurtă perioadă. Coboară alene din pat și se duce pe hol, acolo unde parchetul este răcoros.

Unde trebuie să doarmă câinele?

Onix e un câine friguros. Seară de seară, de cum observă că începem pregătirile de dormit, e prima în pat. Își face cuib în pilotă și acolo încremenește. E cât o spaghetă de slabă, dar și la fel de lungă. După ce adoarme, întinsă în cele mai ciudate poziții la picioarele noastre, nu ne rămâne decât să ne mulțumim cu ceea ce ne lasă din patul superking. Și nu lasă prea mult, jur.

Diminețile mele au devenit coșmar. Mă trezesc din cauza amorțelii. Îmi dau seama că iar am dormit cu genunchii strânși la piept sau cu picioarele întinse într-o poziție anormală, de Nadia Comăneci la paralele, peste picioarele soțului, ca nu cumva să deranjez cățeaua. Sunt matinală. Mă trezesc întotdeauna prima. Onix simte că i-a dispărut una dintre sursele de căldură și se înghesuie mai abitir în Mihai care, la rândul lui, se va trezi amorțit.

Trebuie să îți spun și unde dorm câinii mei după-amiaza

Deși se spune despre pisici că dorm mult, țin să precizez de la început că și câinii fac același lucru. Vrei să știi cât doarme un câine? Click pe link. Onix este un câine hiperactiv. E plină de energie și are o poftă de viață nebună. Îl antrenează și pe Bruno în joaca ei. Din acest motiv pică amândoi rupți după-amiaza. Adorm acolo unde îi surprinde Moș Ene, în locuri și poziții care ne stârnesc întotdeauna râsul.

Totuși, dacă mă bag la prânz în pat să mă odihnesc puțin sau să citesc o carte bună, ambii câinii vin călare pe mine, încadrându-mă. Nu aș da momentele astea de calm și dragoste pentru nimic în lume. Țin totuși să precizez că trebuie să fie obosiți ca să stea cuminți în pat și să doarmă cât doarme omul.

Unde trebuie să doarmă câinele?

Află de câte ori pe zi se scoate câinele afară. Dacă nu ai timp să plimbi câinele atât cât ar avea nevoie, vezi ce accesorii pentru câini nu trebuie să lipsească din casă. De asemenea, un câine care nu e scos suficient la plimbare e posibil să îți lase miros de urină în casă, mai ales când e pui. Jur, ți se schimbă viața când ai un câine. Sau mai mulți. Vrea cineva să contribuie la completarea listei alfabetice cu nume de câini masculi și femele?

Unde trebuie să doarmă câinele? Unde vrea el. Aici gogoșelele mele, dărâmate de joacă, au adormit pe canapea.

Unde trebuie să doarmă câinele?