Întâi s-a scărpinat mult, atât de mult încât nu se mai putea odihni suficient. Apoi a început să îi cadă blănița pe anumite porțiuni, lucru care ne-a speriat și ne-a făcut să mergem urgent cu câinele la veterinar. Medicul s-a uitat la el și a decis rapid că este vorba despre o alergie la pui. Vreme de aproape două luni am ferit câinele de tot ceea ce înseamnă pui – i-am cumpărat numai hrană uscată cu somon, nu i-am mai dat să guste din mâncarea noastră dacă avea în compoziție carne de pui, am pus departe de el boabele pisicilor, astfel încât să nu poată ajunge la ele. În paralel, am cumpărat de la farmacia umană Aerius și i-am dat câte o jumătate de pastiluță (la indicațiile doctorului veterinar) vreme de cinci zile, apoi numai când mâncărimea părea să devină insuportabilă.

Văzând că nu scapă de problemă, m-am enervat și am căutat informații pe internet. Am descoperit că ar putea fi alergic la saliva puricilor, nu la carnea de pui. Noi nu avem purici în casă. Animalele sunt deparazitate periodic, dar Bruno iese zilnic afară, se plimbă și se joacă prin iarbă, deci e posibil să întâlnească purici și să fie ciupit. L-am deparazitat cu un medicament mai puternic, pentru care am plătit 75 de lei (prețul diferă în funcție de greutatea câinelui). Nu am remarcat schimbări majore. Câinele continuă să aibă episoade enervante de mâncărime. Nu îi mai cade blănița, dar se scarpină până când își face răni. Nu are nici o boală de piele.

petmart.ro

A fost o perioadă în care am dat vina pe șamponul cu care îl spălam (nu i-am făcut foarte multe băi până acum; îl spălăm cam la 2-3 luni). L-am schimbat, apoi am renunțat cu totul la șampoane, când am descoperit că ploaia care ne prinde pe străzi îi curăță blana într-un mod miraculos, o lasă lucioasă, mătăsoasă și alungă mirosul de animal. În pozele de mai jos puteți vedea urmele lăsate de această alergie. Blănița a crescut la loc pe coadă, însă dovada a rămas.

Clic pe poze pentru mărire.

alergii caine

alergie caine

Câinele pare totuși să aibă o alergie. Are perioade când e bine, când nu se scarpină, dar ele nu durează mai mult de două săptămâni. Din când în când își prinde capul între lăbuțe și încearcă să își scarpine boticul. Nu se odihnește suficient. Are momente când refuză până și jucăriile, nervos fiind pe mâncărimea care nu îi mai trece. Ne doare să îl vedem așa. Căutăm o rezolvare. Câinele a fost văzut deja de trei veterinari. Unde să mai mergem? Ce să mai încercăm? Ok, alergie, alergie, dar să știm și noi la ce, să îl putem feri…

petmart.ro

Despre bolile câinelui și despre problemele sale am mai scris. Aici puteți citi despre papilomatoza virală la câine.