Întâi s-a scărpinat mult, atât de mult încât nu se mai putea odihni suficient. Apoi a început să îi cadă blănița pe anumite porțiuni, lucru care ne-a speriat și ne-a făcut să mergem urgent cu câinele la veterinar. Medicul s-a uitat la el și a decis rapid că este vorba despre o alergie la pui. Vreme de aproape două luni am ferit câinele de tot ceea ce înseamnă pui – i-am cumpărat numai hrană uscată cu somon, nu i-am mai dat să guste din mâncarea noastră dacă avea în compoziție carne de pui, am pus departe de el boabele pisicilor, astfel încât să nu poată ajunge la ele. În paralel, am cumpărat de la farmacia umană Aerius și i-am dat câte o jumătate de pastiluță (la indicațiile doctorului veterinar) vreme de cinci zile, apoi numai când mâncărimea părea să devină insuportabilă.
Văzând că nu scapă de problemă, m-am enervat și am căutat informații pe internet. Am descoperit că ar putea fi alergic la saliva puricilor, nu la carnea de pui. Noi nu avem purici în casă. Animalele sunt deparazitate periodic, dar Bruno iese zilnic afară, se plimbă și se joacă prin iarbă, deci e posibil să întâlnească purici și să fie ciupit. L-am deparazitat cu un medicament mai puternic, pentru care am plătit 75 de lei (prețul diferă în funcție de greutatea câinelui). Nu am remarcat schimbări majore. Câinele continuă să aibă episoade enervante de mâncărime. Nu îi mai cade blănița, dar se scarpină până când își face răni. Nu are nici o boală de piele.
A fost o perioadă în care am dat vina pe șamponul cu care îl spălam (nu i-am făcut foarte multe băi până acum; îl spălăm cam la 2-3 luni). L-am schimbat, apoi am renunțat cu totul la șampoane, când am descoperit că ploaia care ne prinde pe străzi îi curăță blana într-un mod miraculos, o lasă lucioasă, mătăsoasă și alungă mirosul de animal. În pozele de mai jos puteți vedea urmele lăsate de această alergie. Blănița a crescut la loc pe coadă, însă dovada a rămas.
Clic pe poze pentru mărire.
Câinele pare totuși să aibă o alergie. Are perioade când e bine, când nu se scarpină, dar ele nu durează mai mult de două săptămâni. Din când în când își prinde capul între lăbuțe și încearcă să își scarpine boticul. Nu se odihnește suficient. Are momente când refuză până și jucăriile, nervos fiind pe mâncărimea care nu îi mai trece. Ne doare să îl vedem așa. Căutăm o rezolvare. Câinele a fost văzut deja de trei veterinari. Unde să mai mergem? Ce să mai încercăm? Ok, alergie, alergie, dar să știm și noi la ce, să îl putem feri…
Despre bolile câinelui și despre problemele sale am mai scris. Aici puteți citi despre papilomatoza virală la câine.
Scărpinat persistent apare si la o imunitate scăzută.Incercati vitality de la petway,vetomune( asta e mai scump),biovit recovery extrem de bun pe imunitate si piele,bai cu scabatox( se pune in apa de clătit) sau oțet de vin în apa,…va sfătuiesc ca am trecut prin așa ceva și doar cu stimulente puternice de imunitate am trecut de scărpinat si căderea părului.Aveti mall-ul meu și dacă va mai interesează sfaturi din experienta va ajut cu placere.
Multumesc mult! As vrea intai sa ii mai fac niste analize, sa aflam sigur ce are, apoi vom cauta cele mai bune solutii. Apreciez intentia si va foarte multumesc! Daca nu rezolvam nimic, va caut negresit.
daca tot ai deschis un subiect care ma intereseaza, zi-mi si mie, te rog, ce folositi pentru deparazitare pentru ca sunt putin disperata. Al meu tot colecteaza purici si nu stiu de unde. Noi am aplicat pana acum Advantix si Parakill dar cred ca ambele au apa de ploaie in compozitie ca nu vad rezultate.
Ehe, aproape ca nu exista ceva pe piata care sa nu fi fost incercat. Daca aduna purici, solutia ii omoara pana la urma, dar intre timp acestia il ciupesc si ii provoaca mancarimi. Acum doua sau trei luni am avut si noi impresia ca am folosit apa de ploaie in loc de solutie pentru deparazitare. Nu mai retin exact ce era – un produs pentru care am platit in jur de 40 de lei. Daca vrei denumirile exacte, il intreb diseara pe Mihai si iti spun.
La fel si noi. Tasha mea sufera de alergie acuta, nu se stie de ce. :) Exista niste teste alergologice care se fac doar in Germania, sunt analize de laborator. Pretul este foarte piperat, iar vaccinul pe care i-l vor produce medicii, individualizat adica, va costa alta suma mare de bani. Esti pregatita sa afli cat? 600 de euro testele si inca 250 de euro vaccinul.
Aoleu! Nici in vis nu imi pot permite luxul de a-i face cainelui astfel de analize. Ce alte solutii mai avem, daca atatia bani nu ne permitem sa cheltuim? :(((
Cunosc. Aceeasi problema o am si eu: banii. E adevarat ca, Tasha este un caine foartr complicat si rasa este de-asa natura, cu toate problemele astea. Alta solutie este..ala-bala-portocala, adica aia populara. Scoatem, pe rand, din alimentatie ceea ce credem ca i-ar putea dauna. Ii dau bobite hipoalergenice? Daca nu, te sfatuiesc sa incepi sa-i dai.
Hi, hi, mi-ar fi placut sa lasi si aici mai multe detalii despre rasa din care face parte Tasha si mai ales despre ceea ce spun doctorii veterinari. :))
Nu i-am dat pana acum bobite hipoalergenice, dar probabil voi ajunge sa le incerc si pe ele.
Multumesc mult! :)
foarte*, dai*. Ma grabesc sa scriu, scuza-ma.
Eh, pe astea le pot corecta eu din bucataria blogului, daca observ sau daca mi se atrage atentia. Dar, in general, oamenii isi dau seama ca e o simpla greseala de tastare.
Bună,am avut si eu aceeași problemă cu un cățel se scarpina de își smulgea blanita până la sânge,am încercat fel de fel si am avut un unguent cumpărat de la naturist crema cu tătăneasă am zis să al ung să văd ce se întâmplă și s-a vindecat complet a mai făcut și anul următor același lucru am făcut am uns rana cu tătăneasa si de atunci nu mai am nimic nici un fel de problema
Buna!
Acum, ca imi spui, imi aduc aminte ca mama mea folosea pentru ceva crema de tataneasa, dar nu mai retin pentru ce. Problema este ca Bruno nu se scarpina intr-un singur loc… :(
Buna ziua.si eu am un Amstaff de un an .se umple de bubițe roșii și noduli mici pe piele atunci când îi dau carne.cred că are alergie la proteina animala.
Buna ziua. Da, e foarte probabil. Totusi, ar trebui sa fiti atenta si la alti factori. Este perioada din an cand iarba are seminte, iar unele dintre ele pot provoca alergii cainilor.
Imi cer scuze pentru intarzierea cu care raspund. :)