5 sfaturi utile pentru posesorii de câini. Tu câte respecți?

Vreau să le ofer 5 sfaturi utile tuturor celor care sunt posesori de câini. Cei mai mulți dintre ei le știu și le aplică deja, însă mai sunt posesorii de câini care, din ignoranță, lene, rea-voință sau cine știe ce alte motive, au nevoie să le afle. Eu am mai scris pe blog articole informative. Internetul este, de asemenea, plin de informații, așa că în mod normal fiecare ar trebui să aibă o idee despre Ce trebuie să știi înainte să-ți iei un câine.

Din păcate, deși există atât de multe sfaturi utile disponibile gratuit pe internet, lumea continuă să se confrunte cu diverse probleme cauzate de posesorii de câini. Te rog, nu îngroșa rândurile acestora! Fii un stăpân responsabil! Ai grijă de câinele tău și ai grijă de cei din jur. Ideal ar fi ca oamenii să se informeze înainte de a-și lua un câine, dar mai bine mai târziu decât niciodată, după cum spune proverbul.

banner

Pentru că în România războiul dintre posesorii de câini și cei care nu au câini pare să nu se mai termine, insist să ofer tuturor 5 dintre cele mai utile sfaturi pentru cei care dețin căței

Ține câinele în lesă! E cea mai simplă modalitate prin care îl poți feri atât pe el, cât și pe cei din jur de diverse pericole. Câinele este un animal imprevizibil, care poate reacționa urât dacă se sperie, dacă se enervează sau daca ceva din mediul înconjurător îi schimbă dispoziția. Nu vrei să îți vezi câinele călcat de mașină, nu-i așa?

Pune câinelui microcip! Este cel mai simplu și mai rapid mod de a-ți recupera câinele în cazul nedorit în care îl pierzi, se rătăcește sau este furat. Îți vei dori să îl recuperezi, nu-i așa? Microcipul poate fi scanat la orice cabinet veterinar pentru a afla cui îi aparține câinele și pentru ca stăpânul să fie imediat anunțat.

Dresează câinele! Nu uita că ești responsabil moral și legal pentru faptele lui. Învață-l să meargă frumos în lesă, să nu atace oameni sau animale, să nu muște.

Adună rahatul câinelui! Pe bună dreptate cei care nu au câini se supără și îi critică pe posesorii de câini. Nu e plăcut să vezi orașul plin de rahați. E de bun simț să cureți atunci când câinele tău face mizerie. Să ai mereu pungi la tine.

Nu abandona câinele! Sunt multe situațiile în care posesorii de câini renunță la animalele lor de companie. Fie că urmează să se nască un copil, fie că se mută și nu îl pot lua cu ei, fie că îi copleșesc responabilitățile, oamenii își abandonează câinii. Nu face asta! Câinele va suferi cumplit, iar tu îl vei avea toată viața pe conștiință.

Sper ca aceste 5 sfaturi să fie utile pentru posesorii de câini și să vedem tot mai puține incidente. Obligațiile proprietarilor de câini nu ar trebui ignorate. Ai câine, ai responsabilități!

Ajută-mă să duc vorba mai departe. Dă share acestui articol!

5 sfaturi utile pentru posesorii de câini

Nu uita că mă găsești și pe:

Dacă ai timp, poate vrei să citești și:

Povestea unui câine ciobănesc corb – Jurnalul unui Sultan

Întâmplare amuzantă cu un câine și o pisică

Ți se schimbă viața când ai un câine

Cu ce se scoate mirosul de urină de câine/pisică/om

By Vienela

One thought on “5 sfaturi utile pentru posesorii de câini. Tu câte respecți?”

Părerea ta e importantă pentru mine

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.