Ce este prietenia?

Prietenia – compunere pentru elevii de școală

Prietenul este acea persoană care te înțelege, te sfătuiește de bine și îți rămâne aproape la bine și la greu. Prietenul este acea persoană în care ai încredere deplină, căreia i te destăinui fără teamă și fără rușine și care îți dă sfaturi serioase. Niciodată un prieten adevărat nu te va linguși atunci când de fapt ai nevoie să fii scuturat, niciodată un prieten adevărat nu îți va întoarce spatele atunci când îi soliciți ajutorul.

Prietenia este acea legătură afectivă care se formează între persoane, acel sentiment unic, sentiment ce a dat naștere atâtor povești frumoase și a transformat omul simplu în erou. Viața nu ar fi completă fără prieteni, ar fi săracă în trăiri și experiențe. De la prieteni învățăm, cu prietenii împărțim bune și rele. După familie, prietenii sunt cele mai importante persoane din viața noastră. Prietenul nu ne minte și nu ne lasă la greu, prietenul ne respectă pe noi și respectă deciziile pe care le luăm.

The Journal of Summer Adventures

Prietenia nu este ceva material, care să poată fi pipăit, ci este un sentiment intens, care face ca sufletele prietene să se apropie, să se simtă și să se iubească. Cu cel mai bun prieten împarți bunuri materiale, împarți gânduri, împarți sentimente, preocupări, idealuri. Prietenul știe că nu există om perfect și nu îți reproșează neajunsurile. Prietenul te țină de mână atunci când simți că te scufunzi, când ești rătăcit, când ai nevoie de acea mână. Prietenul îți este suflet pereche.

Prietenia este un sentiment înălțător de care se bucură doar cei cu inima deschisă. Dacă ești o persoană rea, invidioasă, egoistă, cu greu îți vei putea face vreodată prieteni adevărați.

Ce este prietenia? Este unul dintre cele mai frumoase sentimente umane.

Am scris această compunere cu gândul la elevii care au nevoie de inspirație pentru a da o definiție prieteniei. Prietenia – compunere pentru elevii de școală.

Știați că cel mai bun prieten al omului este câinele?

Prietenia - compunere pentru elevii de școală

Prietenia compunere elevii școală