Legenda spune că trăia pe pământ o femeie tare plictisită sau dornică să își reverse preaplinul inimii, care nu știa cu ce să își ocupe timpul liber. Și cum cugeta ea așa, ghemuită într-un fotoliu, i-a venit ideea de a admira pozele făcute de alții, mai pricepuți în mânuirea aparatelor de fotografiat. A văzut o poză, a văzut două poze, a văzut mii de poze. Pe unele le-a uitat repede, la altele i-a rămas gândul pentru o lungă perioadă.

Într-o zi, dorind să scrie ceva pe blog și neavând nici o idee bună, și-a aruncat ochii prin pozele salvate și s-a decis. Va scrie o poveste. Nu mai știe exact cu care a început, însa în scurt timp, pe toate cele trei bloguri deținute de acea femeie, puteai găsi legende inventate în câteva clipe, pe baza unor poze mai mult sau mai puțin frumoase.

Legendele bloggerilor a avut un succes nebun în blogosferă, chiar dacă nu a avut poze.

Legenda crenguței de liliac încă mai trezește emoții în firile sensibile.

Legenda trandafirului i se pare acum un fel de plagiere, dar speră ca alții să o aprecieze.

Legenda împăratului Hurom i-a adus o mare bucurie și 98 de puncte la un concurs.

Legenda bătrânului și a fecioarei pline de nuri o face și acum să zâmbească, să se întrebe cum îi vin ideile uneori.

Legenda Iasminei, scrisă pentru o duzină de cuvinte, părea imcompletă, așa că la scurt timp a scris și Legenda Iasminei 2, inspirată de niște sfaturi găsite pe internet.

Legenda Cactusului-Înflorit s-a născut din revolta femeii față de batjocorirea planetei și a oamenilor ce o populează.

Legenda fetiței retardate poate aduce lacrimi în ochi până și firilor tari.

Legenda lunii vorbește despre o seară de neuitat din istoria omenirii.

Legenda spiridusului Nogi așteaptă răspunsul la niște întrebări.

Legenda omului albastru continuă să se numere printre preferatele femeii.

Floarea-Soarelui și legenda ei s-a născut după o plimbare cu trenul.

Legenda broscuței e toată plină de parfum nostalgic.

Legenda calculatorului, scrisă atunci când puștiul blond, nepot de blogăriță, se plângea că nu se mai poate juca, este destul de proaspată.

Ganoderma Lucidum și a sa legendă încă mai are cerneala umedă pe foaie.

Legenda spune că femeia adoră aceste scrieri. Tot legenda mai spune că femeia este atât de mândră de ea, încât se laudă că ar putea inventa o legendă pentru orice lucru sau ființă din univers. Legenda legendelor spune că femeia chiar va scrie câte o legendă pentru fiecare, dacă timpul îi va permite. Legenda mai spune că femeia promite să scrie despre orice i se va cere, dacă vor exista oameni dornici să cunoască vreo legendă anume, despre un lucru sau ființă anume.

Legenda mai spune că plăcerea de a inventa legende se moștenește din tată în fiu (în legenda noastră, din mamă în fiu). Auzind de multele legende inventate de mamă, fiul a venit repede cu

Legenda gumei de mestecat

Legenda spune că acum cinci minute în casa noastră apăruse un pachet de gumă de mestecat neînceput. În această clipă este gol, deci este posibil ca legenda gumei de mestecat să fie o simplă legendă.