De câte ori pe zi se scoate câinele afară

Am găsit pe facebook niște discuții pornite de la întrebarea “de câte ori pe zi se scoate câinele afară să-și facă nevoile”. Eram pe un grup al iubitorilor de câini. După ce am citit cele mai fanteziste păreri, m-am decis să scriu pe blog un articol venit din propria mea experiență cu Bruno. Amintirile îmi sunt proaspete încă, prin urmare pot scrie firesc. Sper ca acest articol să vă fie util.

Era mititel când l-am găsit, trăise la ghena de gunoi, așa că nu se pricepea să se poarte ca un domn în apartament. De fapt, nici un pui de câine nu știe să fie domn / doamnă până când omul nu își asumă răspunderea pentru educația lui.

Printre primele lucruri pe care un câine trebuie să le învețe ca să fie bine în casă și afară sunt:

-să ceară afară când simte că îi vine să facă pipi sau caca. Cu ce se scoate mirosul de pipi de câine? Cu ACEASTĂ SOLUȚIE

cu ce se scoate mirosul de pipi

-cainele trebuie să răspundă la numele pe care l-a primit

-să nu pună botul pe mâncarea găsită pe stradă

-ideal ar fi să meargă la pas în lesă

-să nu facă rău familiei

-cel mai important este să nu atace pe stradă oameni, câini, pisici, mașini, biciclete etc.

De câte ori pe zi face caca și pipi un pui de câine

Pentru că discuția era despre faptul că puii de câine fac pipi și caca în casă, în acest punct voi rămâne și eu. De câte ori pe zi se scoate câinele afară? E adevărat, ei nu sunt obișnuiți să ceară și nu au acces singuri afară. Din aceste motive cățelușii își fac de câteva ori pe zi nevoile în casă. Dacă face pe gresie în baie sau în bucătărie, să nu îl certați, căci s-ar putea ca data viitoare să facă în pat, pe LENJERIA DE PAT.

Numai stăpânul este în măsură să își educe bine câinele. Stăpânul trebuie să îl învețe că trebuie să aibă răbdare până când iese afară. Unii oameni platesc dresori pentru a le educa animalul sa faca pipi/caca afara. Nu este cazul, deoarece puteti face singuri acest lucru.

Până pe la vârsta de șase luni, puiul de câine face pipi de câte ori se joacă, după ce bea apă, când se trezește din somn, când are emoții. Se poate întâmpla să facă pipi și din oră în oră sau chiar mai des. Prin urmare, va trebui să îl urmăriți îndeaproape în prima perioadă.

De asemenea, puiul de câine face caca destul de des în prima lui perioadă de viață. În general, cățelul face caca după ce mănâncă, dar nu numai. Uneori câinii, când sunt mici, fac caca la aproximativ două ore.

petmart.ro

Cum obișnuim câinele să ceară afară pentru pipi și caca? De câte ori pe zi se scoate câinele afară?

Ducându-l cât mai des afară cât timp este micuț (după ce are toate vaccinurile făcute, desigur). În primele săptămâni / luni cățelul trebuie scos afară cât mai des, chiar și din oră în oră atunci când e cazul. Câinele va fi scos afară înainte de a apuca să își facă nevoile în casă (urmăriți când începe să dea semne de agitație) și va fi ținut afară până când va termina de făcut respectivele nevoi.

Eu îl scoteam afară pe Bruno cam la două ore și vă spun sincer că rar, foarte rar s-a întâmplat să facă în casă, dar asta numai în primele 2-3 săptămâni și numai pe gresie. Văzând că sunt mereu cu el pe afară, un vecin mi-a spus că nu procedez bine, că îl voi obișnui așa și că îmi va cere toată viața să îl scot la fiecare două ore afară. Nimic adevărat în această afirmație!

De câte ori pe zi se scoate câinele afară

Organismul puiului de câine se reglează singur pentru pipi și caca, dar scoate-l afară de 2 ori pe zi când e adult

Organismul puiului de câine se reglează singur și, cu cât trece mai mult timp, cu atât cainele cere mai rar să fie scos afară pentru a-și face nevoile, până când ajunge să iasă de două, maxim trei ori în 24 de ore. Dar pentru asta e nevoie de răbdare în primele luni. Și de timp liber, desigur.

După primele zile îi va fi ușor și stăpânului să își dea seama cam la cât timp trebuie să scoată câinele afară, la plimbare. Nu există un tipar orar pentru toți cățeii, însă e bine să știți că puiul de câine se va obișnui foarte repede să stea lângă ușa de la intrare și să plângă sau să dea semne de agitație atunci când va avea nevoie să fie iasă afară, daca îl veți scoate des în primele zile.

petmart.ro

Când trebuie neapărat scos câinele afară? De 2 ori când e adult, dimineața și seara

Eu îmi scoteam câinele de la prima oră, de cum se trezea. Dacă îl scoteam înainte să îmi beau cafeaua, cu siguranță nu apuca să facă în casă.  În consecință, de câte ori întârziam, câinele uda gresia sau parchetul. Apoi dădea urechile pe spate, vinovat, arătând cu ochii că nu s-a mai putut abține. :)

De asemenea seara, înainte de a mă băga în pat, îl mai scoateam o tură. L-am scos când ploua, când bătea vântul și când era caniculă tocmai pentru a-l căli. Nu am vrut să fac din el un câine sensibil, căruia să îi fie teamă să iasă afară.

Atenție! Niciodată să nu băgați câinele în casă până când nu face pipi. Dacă procedați așa, cu greu se va putea obișnui să ceară afară!

PS: Bruno are acum 2 ani și aproape 2 luni și cere de 2 ori pe zi afară. În zilele foarte călduroase, când bea multă apă, se poate întâmpla să ceară de 3 ori pe zi.

Nu uita că mă găsești și pe:

Dacă ai timp, poate vrei să citești și alte articole despre câini:
 

De câte ori pe zi se scoate câinele afară