Catalpa copac cu păstăi lungi, informații și fotografii

Catalpa copac cu păstăi lungi, informații și fotografii. Despre copacul catalpa, cel cu păstăi lungi și flori de o frumusețe rară, am mai scris pe blog de-a lungul timpului. Niciodată nu am făcut-o în mod serios. Vreau să le pot fi de folos cititorilor mei și celor care caută pe internet informații. Până acum câțiva ani nu știam absolut nimic despre acești copaci.

Văzându-i zi de zi cum îmi bat în geamuri, am început să învăț câte ceva despre ei. I-am și fotografiat uneori, pentru propria mea plăcere. Am văzut că se vând pe internet semințe la un preț destul de interesant. Oameni buni, în fața blocului meu se scutură păstăile de catalpa. Semințele cad pe asfalt și nu le culege nimeni.

Flori și păstăi lungi

Dacă locuiți în Ploiești, vă asigur că puteți găsi copaci catalpa la fiecare colț de stradă. Au un aspect plăcut, ornamental. Fac frunze foarte mari care umbresc locul întreaga vară și chiar până târziu, în toamnă. Nu se scutură prea ușor.

Păstăile sunt lungi. Rezistă în pom de la un an la altul. De multe ori producția veche pare că se întâlnește cu cea nouă.

Florile copacului sunt albe, cu niște punctulețe grena în interiorul care are formă de trompetă. Mie forma acestor flori deosebite îmi amintește de gura-leului.

Despre bolile copacului catalpa nu știu nimic. Am citit pe wikipedia că ar exista o molie care se hrănește cu această plantă. Ideal ar fi să feriți catalpa de secetă și de geruri excesive.

elefant.ro

Plantarea făcută în sol afânat ajută planta să crească foarte repede. Copacii plantați în fața blocului meu au crescut în 3-4 ani până la etajul 1. Deja se întind spre etajul 2. Ajunge la maturitate până la înălțimea de 10-15 metri. Planta se înmulțește prin semințe plantate primăvara.

Dacă doriți niște copaci ornamentali superbi, alegeți catalpa. Sunt potriviți atât în fața blocului, cât și în grădină. În curtea casei, a instituției sau oriunde altundeva doriți.

În septembrie păstăile sunt încă verzi. Semințele sunt necoapte, dar în curând vor fi bune de cules. Tecile rămase de anul trecut în pom sunt goale. Și-au scuturat semințele toamna târziu.

Să vedem și câteva poze, ca să îi lămurim pe cei care nu știu ce copac face păstăi lungi.

Floarea de catalpa, fotografii:

evomag.ro

Catalpa, informații și fotografii despre copacul cu păstăi lungi

Catalpa, informații și fotografii despre copacul cu păstăi lungi

catalpa-flori

Frunze de catalpa, cu ale sale nervuri interesante:

catalpa-copac-frunza

catalpa-copac-frunza-nervuri

Păstăi lungi de catalpa, atât verzi, cât și maro:

catalpa-pastai-lungi-verzi-maro

Scoarța copacului:

catalpa-copac-scoarta

Tecile de catalpa cu păstăi lungi – fotografii

Catalpa este un copac ornamental cu adevărat spectaculos datorită florilor albe, deosebit de frumoase. Tecile lungi care îl împodobesc pe întreg parcursul anului.
catalpa-copac

catalpa-pastai-lungi-copac

Catalpa copac cu păstăi lungi, informații și fotografii

Catalpa, informații și fotografii despre copacul cu păstăi lungi

Din păcate, deși am copacii fix în fața geamului și mă bucur de umbra lor întreaga vara, i-am pozat rar.

Fotografii

Cum arată în luna martie. Pisica e bonus.

Cum arată în luna iulie:

Iată copacul în luna august:

Catalpa, informații și fotografii despre copacul cu păstăi lungi.