Skip to main content

Cele 10 legi ale lui Bruno, zeul câinilor

Viața de câine se desfășoară după reguli stricte, pe care toate aceste patrupede încearcă să le respecte întocmai. Puțini sunt umanii cu adevărat (ne)fericiți că pot înțelege fiecare lege și fiecare amendament stabilit de însuși zeul câinilor, dar și mai puțini sunt cei care, deși umblă în doar două picioare, pot evita impactul pe care aceste legi îl are asupra fiecărui microunivers. Vă rog să nu confundați câinii din mitologie cu zeul câinilor ce astăzi călăuzește prin viață (și nu spre moarte) bipezi și patrupezi deopotrivă. Să nu încurcați un biet Anubis, Cerber sau Garm cu mărețul, nemaivăzutul, puternicul Bruno.

Cele 10 legi ale lui Bruno, unicul, irepetabilul și mărețul zeul al câinilor

1.Dacă în univers rămâne un singur purice, fă-ți milă de el și nu îl lăsa singur. Adăpostește-l în blană, chiar dacă ești deparazitat și te știi alergic la ciupiturile sale. 

2. Dacă ai de ales între a mânca bucate apetisante și a răbda de foame, alege întotdeauna a doua variantă, căci numai așa îi vei putea vedea pe umani milogindu-se de tine, îngenunchiați pe podele, cu palmele încărcate de comori.

3. Dacă e cald și soare, dormi cât poți de mult. Lenevește precum o pisică. Dacă plouă, tună, fulgeră, bate vântul, ninge, crapă pietrele de frig, vine sfârșitul lumii, din oră în oră cere-i umanului să te scoată afară, lăsându-l să creadă că îți vei ușura mațele.

4. Dacă abia au fost schimbate așternuturile pe pat, nu rata ocazia. Aruncă-te acolo cu toate cele 24 de kilograme (sau câte ai) și cu tot praful adus de afară. Amprentele tale trebuie să rămână imprimate în culcușul umanilor, să știe clar cine e zeul.

5. Dacă întâlnești pe afară alți câini, nu te gudura pe lângă ei, ajutând umanul să se relaxeze. Nu. Ridică-te în două labe, latră, mârâie, saltă buza pentru a-ți arăta dantura impecabilă, zbârlește pe spate blana, să pari fioros.

6. Dacă umanul vrea să doarmă, nu îl lăsa. Habar nu are că viața e scurtă și trebuie trăită la maxim. Linge-i ochii somnoroși, prinde-i cu dinții pielea subțire, strănută chiar lângă el și, dacă toate astea nu au efect, latră cât poți de tare.

7. Dacă ți se spune că ești un biet maidanez găsit la ghena de gunoi, călit de traiul dus în aer liber, nu crede. Îmbolnăvește-te de toate bolile câinești pentru a dovedi opusul.

8. Dacă ai castronul plin de boabe bune, ignoră-l și stai lângă umani în poziția șezi, cuminte, cu privire de milog, căci nu au voie să mănânce nici măcar niște cartofi prăjiți dacă nu te satură pe tine întâi. După caz, poți încerca și să furi cel mai uscat colț de pâine sau cel mai învelit în grăsime os pentru a-l mânca în cel mai curat loc la casei.

9. Dacă primești o jucărie, nu te uita prea mult la ea, căci te poate fermeca. Înfige cu putere dinții, strânge de parcă de asta ar depinde viața ta și smulge, fărâmă, rupe, aruncă, să nu rămână nici umbra ei pe pământ și nimeni să nu-și amintească vreodată că a existat.

10. Dacă toate cele de mai sus nu au efecte vizibile, arată lumii că nu ești câine, ci om: dormi numai în pat, numai dacă ai pernă sub cap și, nu în ultimul rând, scrie pe blog despre cele 10 legi date de…

Zeul câinilor, mărețul Bruno.

Comments
 • Grişka September 20, 2016 at 3:09 pm

  Am fost întotdeauna de părere că pisicile sunt zei mai cumsecade decât câinii – măcar fiindcă se uşurează la domiciliu şi n-au 25 de kg! 😛

  • Vienela October 3, 2016 at 10:40 pm

   😀 Uite d-aia mi-am luat patru zeite! :)))

 • Diana September 21, 2016 at 4:11 am

  E frumos Bruno, unul dintre 😉 zeii cainilor.
  Le-a prins slabiciunea umanilor. De ce sa nu profite? 🙂
  Sa traiasca zeul Bruno! 🙂

  • Vienela October 3, 2016 at 10:47 pm

   A fost hot de inimi inca din prima zi, iar noi i-am permis. Si continuam sa ii permitem, dupa care ne plangem ca asculta numai cand ii convine. :)))

 • Oase locuibile | VERONICISME September 21, 2016 at 9:12 am

  […] că, pentru această nouă ispravă, zeul câinilor a primit un ajutor substanţial: lipsa […]

 • Cine zice, ăla este! | Iubesc Viaţa September 22, 2016 at 11:13 am

  […] Câinele meu… a publicat cele 10 legi, iar acum se odihnește pe tron, așa cum îi șade bine mărețului zeul al câinilor. […]

 • Cât doarme un câine? | Iubesc Viaţa November 18, 2016 at 1:02 pm

  […] luni. Poate vă amintiți de mine, deși nu am mai scris pe blog de mult timp, din vremea când Cele zece porunci născocite făceau furori pe internet. Sunt un visător irecuperabil. Sper din tot sufletul să se […]

 • Claudia June 21, 2017 at 11:54 am

  Zeul inteligenței.Vă joacă pe degete. 😃 cine e stăpânul!? 😎 😙pupă mami pe Bruno cel deştept.

  • Vienela June 21, 2017 at 11:56 am

   Sa stii ca ne joaca! Profita de absolut orice slabiciune. Problema este ca tocmai Bruno e slabiciunea noastra (si a mea in mod special). :)))

   • Claudia June 21, 2017 at 12:22 pm

    🖒🐶

 • […] Cele 10 legi ale zeului câinilor […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.