Stăteam de câteva minute în acea staţie pustie. Nici un autobuz, nici un taxi. Vântul îmi flutura încetinel rochiţa crem cu buline, dezgolind pielea subţire, acoperită de ciorapi mătăsoşi. Îl simţeam trecând unduios prin pletele deja răvăşite, aşa cum doar un iubit nesăţios îşi poate plimba degetele curioase prin părul femeii de care e îndrăgostit. Ştiam că este efemer şi imaterial, el, vântul păgân de primăvară. I-am permis să mă îmbrăţişeze toată, să mi se strecoare printre mărgelele desenate pe rochie, să îmi inunde trupul cu parfum de ghiocei. Era o zi tristă. Prima zi de Mărţişor în care nu aşteptam nici un cadou.

Aveam să îmi imaginez că el, vântul păgân de primăvară, îmi era iubit. Evadam din staţia pustie şi porneam într-un voiaj de gânduri încâlcite, o caravană îndreptându-se înspre niciunde, purtând cu ea bagaje pline de dorinţe nespuse, de înfiorări senzuale, de mângâieri ireale. De nu mi-ar fi fost teamă că mă fac de ocară, aş fi întins braţele şi as fi încercat să prind la piept vântul păgân care strivise în drum spre mine ghioceii, să mă îmbăieze în parfumul lor. Trăiam un vis aievea. În dorinţa lui de a-mi dărui cel mai frumos mărţişor, îmi prinsese de rochiţa crem cu buline un fir de ghiocel. Zâmbeam…

cel mai frumos martisor, un ghiocel

M-am urcat în autobuzul sosit în staţie. Firul de ghiocel a căzut ofilit pe asfalt. În urma mea am auzit un vaiet prelung. Femeie trădătoare, ca toate femeile, ţi-ai râs de sentimentele mele, urla vântul păgân de primăvară. M-am aşezat pe un scaun şi am privit afară. L-am văzut cum se zvârcolea pe trotuar, încercând să se strecoare în autobuz. Am zâmbit iar, tristă şi fericită în acelaşi timp. Nimeni nu avea să ştie vreodată că vântul păgân de primăvară îmi fusese amant de-o clipă -o clipă cât eternitatea- şi că îmi dăruise cel mai frumos mărţişor…

By Vienela

20 thoughts on “Cel mai frumos mărţişor”
 1. până la urmă vânticelul de primăvară e cel mai râvnit vânticel , așa că te înțeleg :)

 2. Ce frumos, o povestire perfecta pentru aceasta zi.LA MULTI ANI,draga mea sa ai o primavara asemenea sufletului tau frumos!

 3. Acesta este cel mai frumos martisor. Unul pus pe hartie ( online ) si transmis cititorilor. De ce punem atat de mult pret pe material, cand cuvintele sunt cele care ne mangaie sufletul?

  1. Poate pentru ca nu toata lumea se pricepe sa ofere martisoare din cuvinte… Uite, mie mereu mi se intampla sa ma blochez cand trebuie sa fac altora urari… Nu reusesc sa leg doua cuvinte… :))

 4. La mulţi ani! Frumoasă reveria pe care ai postat-o. M-aş mira să fi uitat băieţii tăi să te felicite… :)

  1. Multumesc frumos, J.! :)
   Eh, cum ar putea uita? E doar o fictiune, bazata pe ceea ce am trait intr-o zi de demult, pe vremea cand eram singura… :))

 5. Reverii de fecioară ! :D În ce zodie ești născută, Vienela ?

  Primăvară fericită îți doresc !

 6. Foarte frumos si superb imbinat laitmotivul
  Chiar nu m-as fi gandit vreodata sa fac vreo asociere cu vantul de primavara.
  Superb.

Părerea ta e importantă pentru mine

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.