Cele mai bune şi mai citite bloguri româneşti

Deși e puțin anormal, încep prin a întreba: e bine să punem etichete blogurilor? Dar să urmăm trendul, citind blogurile despre care alții deja au stabilit dacă sunt bune sau nu?

În primul rând trebuie amintit că pofta vine mâncând. Dorinţa de a căuta cele mai bune şi mai citite bloguri româneşti apare imediat ce termini de frunzărit primul blog ieşit în cale. La vremea când am simţit această dorinţă, nu ştiam prea multe. Am învăţat în timp că fiecare blogger are propriul său stil de a vorbi lumii, că unii scriu frumos. Alţii scriu foarte bine documentat.

Dar nu numai. Unii scriu despre subiecte de actualitate, “la modă”. De asemenea, știu bloggeri fac din scris literatură. Unii scriu doar pe o anumită nişă, alţii despre tot ce le trece prin cap. Am învăţat să răsfoiesc prin blogroll-uri şi să cern grâul de pleavă după criteriile mele. Nu-mi pasă ce cred alţii despre cele mai bune şi mai citite bloguri româneşti, deoarece pot judeca singură.

Nu îmi plac blogurile nișate deoarece mi se par plictisitoare

elefant.ro

Ocolesc blogurile nişate, mai ales dacă sunt scrise într-un stil sec şi cred că sunt mulţi ca mine. Devine plictisitor să citeşti zilnic despre modă, fashion, rochii, rujuri sau parfumuri, mai ales dacă ai trecut de 20 de ani şi ţi-ai format propriul stil. Acelaşi lucru mi se întâmplă şi în privinţa blogurilor culinare.

Nu gătesc zilnic, nu mă împac cu anumite alimente și nu am găsit prea multe doamne care să se priceapă şi la bucătărit, şi la înşirat cuvinte pe blog (sigur, există şi excepţii). Îmi plac blogurile de travel, însă cele de dezvoltare personală mă irită de-a dreptul. Mă feresc de ele pentru că mi se par mincinoase.

elefant.ro

Îmi plac mai degrabă bloguri scrise de oameni inteligenți și cu bun-simț

Iubesc blogurile scrise cu nerv, cu pasiune, cu umor. Mă întorc mereu pe blogurile care mă impresionează prin mesajele transmise. Mai mult decât atât, mă atrag prin întoarcerile din condei, prin faptul că autorii lor nu merg cu gloata şi nu dau cu bâta în baltă. Iubesc blogurile unde poveştile se deschid precum fructele bine coapte, lăsând cititorul să se bucure de felurite arome şi de gustul dulce al unei scriituri alese.

Mă fascinează blogurile scrise de oameni inteligenţi, blogurile unde se adună oameni inteligenţi. Aici mă refer la blogurile de unde pot învăţa ceva. Îmi plac blogurile unde nu sunt primiţi mârlanii care jignesc cititorii. Dar să vedem ce alte bloguri putem citi.

Iubesc multe bloguri româneşti, chiar dacă nu sunt catalogate ca fiind cele mai citite

Cele mai bune bloguri româneşti sunt cele pe care le citesc eu, să fie clar. La fel va răspunde orice om care citeşte bloguri, nu-i aşa? Sigur, fiecare blogger are convingerea că blogul său este cel mai bun, că fără el blogosfera ar fi mult mai săracă spiritual. Mă fac şi eu vinovată de acest păcat, doar şi eu am blog(uri). Mai rar sau mai des, citesc în jur de 250 de bloguri. Despre fiecare dintre ele aş putea spune câteva cuvinte.

Dacă mă gândesc bine, despre câteva dintre ele aş putea scrie o carte întreagă. Pe unele le am în blogroll dintotdeauna (de la momentul când le-am descoperit). Pe altele le păstrez pe doaronline şi iubescviaţa sau direct în inimă (din egoism pur uman, că nu au blogul meu în blogroll). Și totusi, ce bloguri citim?

Care sunt cele mai bune și mai citite bloguri româneşti?

Care sunt cele mai citite bloguri româneşti? Aş vrea să pot răspunde cu “cele mai bune”, însă aş minţi. În ciuda faptului că toți suntem oameni, de fapt avem păreri diferite. Avem gusturi și preferinţe diferite, deoarece noi, oamenii, suntem diferiți. Pe unii îi atrag titlurile de can-can și pe alţii blogurile despre viată.

Unii sunt atrași de ştiri, iar alţii de poezii. Pe unii îi atrage simpatia faţă de blogger, iar pe alţii mesajul transmis. Sinceră să fiu, cel mai des intru pe blogurile ce îmi ies în cale pe facebook. Deşi nu asta îmi propun dimineaţa, se întâmplă.

Pe de altă parte, prefer să citesc o carte decât să pierd vremea cu mizerii. Le evit pe cele pline de venin. Nu îmi plac blogurile unde doar se critică într-un mod josnic. Le evit pe cele unde autorul dovedeşte clipă de clipă că a uitat să fie om. Degeaba dau unii share pe facebook. Eu nu voi intra. Nici chiar de îmi vor spune că e cel mai bun, mai citit sau mai la modă blog în 2015.

În același timp, știu că undeva, ascunse în adâncul internetului, există o mulțime de bloguri bune. Chiar dacă nu a auzit nimeni de ele, sunt convinsă că există. În eventualitatea în care găsiți așa ceva, vă rog să îmi dați de știre.
M-aș bucura să aflu părerea voastră și să cunosc noi bloggeri, desigur

Aşadar, ce bloguri românești bune citim? De unde ne luăm informaţiile? Care sunt blogurile unde ne hrănim spiritual? Ce bloguri româneşti ne ajută să ne relaxăm?

Ca o ilustrare a celor spuse mai sus, vă ofer o imagine dintr-un alt articol de blog. Cu toate că suntem diferiți, vreau să cred că în același timp gândim la fel când vine vorba despre scris. În concluzie, ce înseamnă un blog bun?

Cele mai bune şi mai citite bloguri româneşti