Rămas bun, doamnă învățătoare – compunere clasa a patra

Rămas bun, doamnă învățătoare – compunere clasa a patra. Ne-ați călăuzit primii pași prin noua viață. Viața de școlar. Eram speriați. Țin minte că eram timizi. Nu ne găseam locul în acea lume a bastonașelor. Ne-ați învățat litere și cifre. Cu răbdare, căldură și pricepere ne-ați îndrumat pe calea școlii. E un drum care la început ni s-a părut greu. În timp, răbdătoare, ne-ați învățat să urcăm panta cunoașterii. Urcând pas cu pas, nimic nu pare greu.

Jurnalul meu de vara

jurnal de vara pentru copii

Ne-ați fost ca o mamă. O a doua mamă. Chiar așa v-am și iubit. Așa v-am respectat, ca pe o mamă.

Îmi amintesc de ziua în care mama a venit la școală. V-a întrebat ce este de făcut pentru ca eu să îmi modific scrisul. Voia să fac literele mai rotunde, mai mari și mai ordonate. Ați zâmbit cald, așa cum doar dumneavoastră știți să o faceți. I-ați spus mamei că este mult mai important faptul că știu ce scriu. Nu trebuie să desenez literele caligrafic. Erați mulțumită de mine!

(Aici poți povesti o întâmplare personală de la școală. Scrie despre când doamna învățătoare a fost mândră de tine. Poate ai ajutat un coleg. Sau poate ai știut răspunsul la o întrebare grea. Poate ai făcut o faptă bună…)

CĂRȚI IEFTINE PENTRU COPII

Acum se apropie clipa în care ne vom lua rămas bun.

E clipa în care noi vom termina clasa a patra. Dumneavoastră veți merge la drum ținând de mânuțe o altă generație de boboci. Îi veți îndruma și pe ei pas cu pas. Le veți cânta și lor cu vocea aceea melodioasă. Probabil le veți spune povești. Îi veți certa părintește atunci când vor greși. Vă vor iubi și ei așa cum vă iubim și noi. Veți lăcrima și pentru ei așa cum lăcrimați acum pentru noi. Știți că ne vom vedea tot mai rar.

Doamnă învățătoare, cu lacrimi în ochi vă spunem astăzi că nu vă vom uita!

Promitem să ne purtăm în viață așa cum ne-ați învățat! Noi, elevii clasei a patra, promitem să învățăm la fel de bine ca și până acum! Promitem să vă vizităm cât vom putea de des! Nu o să vă facem de rușine. Rămas bun, domnă învățătoare!
CUMPĂRĂ CĂRȚI BUNE DE AICI

Rămas bun, doamnă învățătoare - compunere clasa a patra

Rămas bun, doamnă învățătoare!

Iată și un filmuleț care ne arată că ar fi nevoie de mai multe doamne învățătoare. Copiii trebuie educati încă de la primii pași făcuți în viață. Și în weekend-uri, când elevii merg la grădina zoologică.

Inițiez pe blog o nouă categorie de articole. O categorie ce sper să îi ajute pe elevi și părinți la pregătirea temelor. Sper să fie o sursă de inspirație pentru cei ce vor căuta modele de compuneri după o temă dată sau chiar compuneri libere.

Rămas bun, doamnă învățătoare – compunere clasa a patra

Cum mi-am petrecut vacanța de vară și Vine primăvara sunt compuneri făcute de mine. Bănuiesc că pot fi sursă de inspirație pentru elevi de clase mai mari.