Ziua internaţională a pisicilor – 8 august

Mă încerca o dulce ameţeală când mă gândeam la felul în care vom sărbători ziua internaţională a pisicilor – 8 august. Îmi pusesem atâtea speranţe în ea şi-n dărnicia-i renumită pe tot globul, de la un pol la altul. Poate că ne va oferi îngheţată cu aromă de peşte, cremă de ficat şi unt proaspăt, poate un cub de gheaţă aruncat în paharul cu lapte, să mâncăm până nu mai avem oxigen. Detalii de un blog de pisici.

Când s-a ridicat din pat am simţit cum inima îmi fremăta ca-n vreme de furtună, cum sub cupola minţii se desena o mapă încărcată de imagini apetisante şi am sperat să am puterea de a trimite în orice coşmelie, printr-un furtun cu milioane de ieşiri, hrană pentru pisici oropsite. Dorinţa mea molipsitoare s-a întins ca o gripă la ea şi am auzit-o spunând:

Da, Pufi dragă, dacă aş putea, măcar de ziua internaţională a pisicilor le-aş hrăni printr-un furtun pe toate, le-aş adăposti în locuri sigure, le-aş trimite urări într-o mapă încărcată de şoricei şi le-aş răsfăţa fără oprire. După cum vezi deja, ameţeala de ieri nu era de la gripă, ci de la oboseală. O furtună nu m-ar fi împiedicat să merg la magazin pentru a vă cumpăra bobiţe.

Aparenta lipsă de oxigen, memoria îngheţată în vremuri de belşug, cupola sub care mi-am ascuns suferinţa şi gheaţa indusă de teamă m-au făcut să uit că vi s-a terminat mâncarea. Ce pretenţii să ai la mine, să hrănesc cu cremă de ficat pisicuţe de la un pol la altul al pământului, când eu abia mi-am amintit că trebuie să cumpăr mâncare pentru cele adăpostite la mine în coşmelie?

8 august – Ziua internaţională a pisicilor.

M-am dat jos din pat ameţită şi am dat fuga la bucătărie să beau o cafea. Din copacul de catalpa mă privea speriată o pisicuţă. În jurul meu miorlăiau de foame alte trei. Mi-am reproşat imediat în gând că nu le sărbătoresc aşa cum se cuvine. Uitasem să le cumpăr bobiţe.

Am ieşit în grabă, am dat jos din pom mâţa şi am băut cafeaua în timp ce mă foloseam de cele 12 cuvinte (ameteala, gheata, oxigen, furtuna, gripa, cupola, crema, inghetata, mapa, pol, furtun, cosmelie) pentru a scrie textul de mai sus. Acum fug să cumpăr nişte conserve gustoase pentru a le sărbători pe micutele mele. Pufina este deja plecată într-o misiune secretă, dar voi, dacă nu aveţi treabă, puteţi da clic aici pentru a afla cum sărbătoresc alţii 8 august, ziua internaţională a pisicilor.