Skip to main content

Ziua internaţională a pisicilor – 8 august

Mă încerca o dulce ameţeală când mă gândeam la felul în care vom sărbători ziua internaţională a pisicilor. Îmi pusesem atâtea speranţe în ea şi-n dărnicia-i renumită pe tot globul, de la un pol la altul. Poate că ne va oferi îngheţată cu aromă de peşte, cremă de ficat şi unt proaspăt, poate un cub de gheaţă aruncat în paharul cu lapte, să mâncăm până nu mai avem oxigen. Când s-a ridicat din pat am simţit cum inima îmi fremăta ca-n vreme de furtună, cum sub cupola minţii se desena o mapă încărcată de imagini apetisante şi am sperat să am puterea de a trimite în orice coşmelie, printr-un furtun cu milioane de ieşiri, hrană pentru pisici oropsite. Dorinţa mea molipsitoare s-a întins ca o gripă la ea şi am auzit-o spunând:

Da, Pufi dragă, dacă aş putea, măcar de ziua internaţională a pisicilor le-aş hrăni printr-un furtun pe toate, le-aş adăposti în locuri sigure, le-aş trimite urări într-o mapă încărcată de şoricei şi le-aş răsfăţa fără oprire. După cum vezi deja, ameţeala de ieri nu era de la gripă, ci de la oboseală. O furtună nu m-ar fi împiedicat să merg la magazin pentru a vă cumpăra bobiţe, dar aparenta lipsă de oxigen, memoria îngheţată în vremuri de belşug, cupola sub care mi-am ascuns suferinţa şi gheaţa indusă de teamă m-au făcut să uit că vi s-a terminat mâncarea. Ce pretenţii să ai la mine, să hrănesc cu cremă de ficat pisicuţe de la un pol la altul al pământului, când eu abia mi-am amintit că trebuie să cumpăr mâncare pentru cele adăpostite la mine în coşmelie?

pisica-ascunsa-in-copac-1024x768

8 august – Ziua internaţională a pisicilor. M-am dat jos din pat ameţită şi am dat fuga la bucătărie să beau o cafea. Din copacul de catalpa mă privea speriată o pisicuţă. În jurul meu miorlăiau de foame alte trei. Mi-am reproşat imediat în gând că nu le sărbătoresc aşa cum se cuvine. Uitasem să le cumpăr bobiţe. Am ieşit în grabă, am dat jos din pom mâţa şi am băut cafeaua în timp ce mă foloseam de cele 12 cuvinte (ameteala, gheata, oxigen, furtuna, gripa, cupola, crema, inghetata, mapa, pol, furtun, cosmelie) pentru a scrie textul de mai sus. Acum fug să cumpăr nişte conserve gustoase pentru a le sărbători pe micutele mele. Pufina este deja plecată într-o misiune secretă, dar voi, dacă nu aveţi treabă, puteţi da clic aici pentru a afla cum sărbătoresc alţii 8 august, ziua internaţională a pisicilor.

pisica-bagata-in-cutie-768x1024

Comments
 • Radu August 8, 2015 at 7:12 am

  🙂 Chiar există o zi internaţională a pisicilor?
  Păi nu-i drept. Dacă Tom are, Jerry de ce n-are???

  • Vienela August 8, 2015 at 6:44 pm

   Mai exista ceva pe pamant care sa nu fie sarbatorit? Eu sunt convinsa ca are si Jerry o zi a lui. Trebuie doar sa ne interesam cu simt de raspundere sau sa o inventam. :)))

 • Motanul Pandalie August 8, 2015 at 8:13 am

  Vasăzică e ziua mea internaţională?!
  Şi-n menajeria asta-n care locuiesc nimeni nu mi-a făcut niciun cadou!!!
  Las’ că le-arăt eu lor, dau o petrecere cu zgârieturi! 😛

  • Vienela August 8, 2015 at 6:45 pm

   Uite, iti spun eu acum, ca sa iti treaca supararea. La multi ani, motan Pandalie! 😀
   Oricum, petrecerea o merita! 😉

 • Teodosiu Stefan August 8, 2015 at 10:20 am

  Eh, uite un lucru pe care nu-l stiam. In fiecare zi aflam cate ceva nou sau in fiecare zi sarbatorim cate ceva. Am si eu 2 pisici foarte mici pe care le ador. Ca tot am aflat despre asta, azi o sa le rasfat mai mult decat de obicei.

  • Vienela August 8, 2015 at 6:48 pm

   Am pe aici un articol mai vechi in care ma intrebam pe cand vom sarbatori si ziua hartiei igienice, asta dupa ce aflasem ca exista o zi internationala a spalatului pe maini. :)))
   Sa iti traiasca pisicutele! 🙂

 • vax albina August 8, 2015 at 10:37 am

  Vai. Nu știam. La noi e ziua pisicilor în fiecare zi. Inclusiv a celor din vecini care s-au înmulțit nepermis de mult. Mâțele știu deja scârțâiala porții și mă năpădesc în fiecare dimineață.
  PS. am doar o întrebare – vorbești de șoricei de jucărie, nu?

  • Vienela August 8, 2015 at 6:49 pm

   Corect! Ziua lor ar trebui sa fie in fiecare zi. Culmea este ca ale mele tocmai astazi au ramas fara bobite, pentru prima data de cand le am. 🙂
   Desigur, nici nu poate fi vorba de soricei vii. :)))

 • […] (8 august 2017)… este ziua internațională a pisicilor, motiv pentru care voi sărbători acceptând fără rezerve miorlăitul prelung pe care Vrăbiuța […]

 • […] căutare și că ne-a făcut poze proaspete. Că a trecut și vremea răspunsului la leapșă și ziua noastră, a pisicilor . Mniau. Pe principiul – mai bine mai târziu decât niciodată. Ce să vă mai spunem? Gazda […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.