Ziua Copilului 1 iunie este în fiecare zi!

Sărbătorim ziua copilului pe 1 iunie. Totuși, ziua copilului ar trebui să fie în fiecare zi! Copilul, sursă inepuizabilă de griji şi de bucurii pentru părinţi, este sărbătorit astăzi (1 iunie) în multe ţări.

Copilul, această minune a naturii, cu sinceritatea şi candoarea lui unică, ne îmbogăţeşte trăirile. El ne aduce zâmbetul pe faţă. Ne învaţă să vedem lumea prin ochii inocenţei.

Şi totuşi, mie personal, această zi nu îmi aduce prea multă bucurie. Părinţii ar trebui să ofere copiilor în fiecare zi momente de neuitat, distracţii şi mai ales sprijin, nu doar la o dată fixă.

Ziua copilului este în fiecare zi, nu doar pe 1 iunie!

De ce trebuie să existe o zi anume în care să ne aducem aminte că trebuie răsfăţat, plimbat şi răsplătit? Mă întreb de ce uneori părinţii nu pot fi părinţi? De ce sunt pe pământ copii abandonaţi fără păreri de rău?

Pentru un părinte bun, care îşi vede copilul ca pe o stea ce-i luminează viaţa, ca pe soarele ce îi încălzeşte inima, această zi ar trebui să fie clipa în care să-şi amintească de micuţii care nu au avut tot atâta noroc, de cei ce nu au părinţi care să le ofere dragoste.

Astăzi măcar am putea fi mai buni, oferind un strop de dragoste micuţilor care nu au avut parte de această hrană magică. Copiii noştri dispun în fiecare zi a vieţii lor de iubirea noastră necondiţionată, dar mulţi dintre ei nu ştiu că în alt colţ de lume cresc chinuiţi copii ai nimănui.

Nu-mi spuneţi că s-a stabilit o zi şi pentru ei, că nu mă interesează. Eu doar mă întreb de ce nu putem să ne amintim în fiecare zi de aceşti copii, de ce nu îi putem ajuta?

Câţi dintre noi vor renunţa astăzi la un balon, o ciocolată sau o jucărie pentru a le oferi celor care nu au părinţii lângă ei? Ştiţi câţi dintre părinţi ar vrea să dea timpul înapoi, să-şi  poată oferi în continuare inima rănită copiilor pierduţi?

Ziua Copilului 1 iunie este în fiecare zi!

Nu uita că mă găsești și pe:

Dacă ai timp, poate vrei să citești și:

Copilul nu devine mai deştept dacă îi spui că e prost

Scriu de cand eram copil, deci sunt scriitor

Copilul divin

Copia fidelă a fotografiilor din copilărie

Dialog între o balenă şi un copil – poezie

Ziua internaţională a pisicilor – 8 august