Allview, firmă românească deja bine poziționată pe piață, despre care mai puteți găsi detalii pe blogul meu, se laudă astăzi cu noul smartphone Allview X1 Xtreme, iar eu le vin în ajutor, oferindu-vă câteva detalii care să vă convingă de faptul că acest smartphone merită întreaga noastră atenție. Este disponibil pe piață începând cu data de 18 februarie 2014, la prețul de 1999 lei. Până atunci, să vedem cu ce a fost dotat…

Allview_X1Xtreme

X1 Xtreme, cu designul său unibody (carcasa este fabricată dintr-o singură bucată, ușor curbată în partea din spate), display Full HD de 5,5 inch protejat de Gorilla Glass 3 (cu rezistență de 20 de ori mai mare la zgârieturi), display ce ocupă 77,5 % din suprafața frontală a smartphone-ului, se află în acest moment în top 10 printre telefoanele edge to edge.

Mie mi se pare că are o eleganță aparte, un rafinament ce atrage privirea și bucură sufletul oricărui utilizator. Atrag atenția și fotografiile ce au culori fascinante, claritate și luminozitate, ba chiar și un consum redus de energie. De ce Xtreme? Pentru că este Xtrem de puternic, fiind dotat cu procesor Snapdragon 800 Quad Core de 2,15 GHz, memoria RAM de 3 GB, soluție grafică Adreno de 450 Mhz, memorie flash de 32 GB ce oferă spațiu suficient de stocare a fotografiilor, melodiilor și filmelor preferate.

Smartphone-ul X1 Xtreme a fost dotat cu NFC (Near Field Communication), o tehnologie wireless ce poate transfera informații între dispozitive diferite prin simpla lor apropiere, utilă în mașină (”cu o etichetă NFC lipită de bord, când urci la volan poți să activezi funcția Bluetooth și GPS și oricare din aplicațiile instalate”), dar și în alte situații, când o etichetă NFC trece automat telefonul în modul silent, închide conexiunea de date, conectează telefonul la rețeaua wireless, etc…

Cea mai performantă cameră cu care a fost vreodată dotat un device Allview, Omnivision OV16825 de 16 MP, se găsește la X1 Xtreme, pentru ca utilizatorul să poată renunța la aparatul foto și camera de filmat. Are funcție de înregistrare Full HD, dar și o mulțime de alte funcții ingenioase și ușor de utilizat (interfață intuitivă, galerie foto inteligentă). Cele patru moduri de a fotografia (normal, prin atingerea displayului, smile detection și V gesture) pot transforma joaca într-o adevărată pasiune. Și asta o spun eu, care nu mă pricep să scot fotografii artistice. Mi se pare atât de interesant să poți declanșa automat camera doar făcând semnul cu degetele în V…

Mecanismul de fotografiere HDR (High Dynamic Range) redă fidel diferențele mari de luminozitate, ceea ce până acum era posibil numai cu ajutorul camerelor foto profesionale sau prin programe de editare grafică. În numai 21 de secunde, camera poate realiza 99 de fotografii, lucru care mie mi se pare uimitor și provocator. Să nu uităm de foto panoramic, înregistrările video Full HD sau de aplicația CharmCam, ce oferă o serie întreagă de efecte și filtre bune de folosit înainte de a realiza fotografiile. Cea de a doua cameră, frontală, este de 8 MP, cu autofocus, și poate fi folosită pentru autoportrete (că tot sunt la modă) sau convorbiri video.

Sunetul este Xtrem de limpede datorită amplificatorului audio Yamaha și sistemului DTS. Funcția Shake schimbă melodiile  în playlist prin simpla mișcare a telefonului în lateral. Să vă mai spun că, alături de telefon, la cumpărare primiți și o pereche de căști de ultimă generatie?

X1 Xtreme are o mulțime de funcții Xtrem de inteligente, care fac din acest telefon o jucărie excelentă, dar și un device mai mult decât util: smart gesture, funcții pentru securitate, fake call, fast menu, wallpaper dinamic, double tap to wake, black screen gesture, floating video și chiar utilizarea telefonului cu mănuși, în zilele geroase.

Conectivitate 3G prin HSPA+, dual band wi-fi, GPS cu suport Glonass, Bluetooth si conexiune USB, toate îl recomandă ca fiind Xtrem de performant la absolut toate capitolele. Se oferă suport și service de către operatorii ce pot fi contactați online. În concluzie, X1 Xtreme merită întreaga noastră atenție!