Despre produsele companiei românești Allview am mai scris pe blog, neglijând (fără să îmi dau seama) faptul că un minim de informații despre această firmă este absolut necesar de menționat. Allview a fost înființată în anul 2002 și are ca obiectiv principal producția și distribuția de smartphone-uri și tablete PC. Acest brand românesc se dezvoltă frumos și rapid, vine în întâmpinarea dorințelor clienților, punându-le la dispoziție o tot mai largă gamă de produse, așa cum s-a întâmplat de curând cu X1 Soul (în octombrie 2013, în varianta neagră).

Considerat vârful de gamă actual al Allview, X1 Soul este primul smartphone single SIM din portofoliul brandului Allview. După succesul pe care modelul negru l-a avut, a venit rândul frumosului smartphone pe culoarea albă să se laude și să își etaleze proprietățile. Păstrează aceleași caracteristici ca și fratele său negru. X1 Soul, unul dintre puținele smartphone-uri albe cu display IPS OGS de pe piață, poate fi achiziționat din magazinele partenere la prețul de 1499 lei.

Allview_x1soul_white

Cu un design unibody, smartphone-ul X1 Soul a primit o mulțime de aplicatii inovatoare, controlate prin gesturi și voce. Calitatea sunetului este garantată de amplificatorul audio Yamaha și de sistemul DTS, în timp ce căștile cu design inovator, incluse în pachet, asigură o înaltă fidelitate sonoră. Camera principală de 13 MP vine cu o serie de funcții inteligente: picture clear, fotografiere hands free, continuous shooting (99 de fotografii în 21 de secunde), 12 efecte beauty şi best picture.

X1 Soul, cu designul sau unibody, a primit procesor Quad Core de 1,5 GHz, 32 GB memorie Flash, 2 GB memorie RAM, ecran de 5″, protejat de Gorilla Glass 3, display japonez JDI  Full HD, camere foto de 13 și de 5 MP, și funcția Air Gesture, funcție care permite utilizatorului să interacționeze cu telefonul fără să îl atingă. Are o grosime de numai 7,9 mm (ceea ce mie personal mi-a plăcut foarte mult) și rulează sistemul de operare Android 4.2. Jelly Bean.

Smartphone-ul X1 Soul este compatibil cu tehnologia Miracast, tehnologie care permite transferul imaginii şi al sunetului de pe device pe orice televizor cu port HDMI prin intermediul adaptorului wireless display Smart2View. Carcasa telefonului este confecționată dintr-o singură bucată, primind astfel un plus de finețe și stabilitate mărită. Cartela SIM poate fi introdusă în telefon foarte simplu, din exterior. Cu o greutate de numai 129,4 g, cu rezoluție de 1920X1080 px, Touchscreen capacitiv multitouch, cu rezoluția camerei principale de 13 MP cu Autofocus OV12830, X1 Soul mi se pare unul dintre cele mai bune și mai elegante smartphone-uri.

Pachetul complet conține telefon, manual de utilizare, certificat de garanție, alimentator, cablu de date USB, căști, suport ventuz, ac extragere sim. Din 6 februarie 2014, X1 Soul poate fi găsit și în varianta albă, care mie mi se pare foarte frumoasă, luminoasă, poate pentru că m-am plictisit de atâta negru la mai toate device-urile. Dar să lăsăm imaginile să vorbească, pentru că o fac mai bine decât aș putea eu…