Wyrm, carte scrisă de Orson Scott Card

Dacă citești Wyrm, carte scrisă de Orson Scott Card, ajungi să îți pui multe întrebări. Și asta e de bine, cred eu.

Cine suntem noi, în adâncul sufletului? Ne cunoaștem cu adevărat? Ne putem controla dorințele, pasiunile, sau ne lăsăm conduși de ele, cu toate că știm care sunt riscurile? Înțelepciunea vine din izolarea în care lucrează creierul uman sau din memoria colectivă, ancestrală? Omul, această ființă egoistă și mult prea înfumurată, poate conviețui în pace alături de alte specii?

Sunt întrebări ce se nasc involuntar în mintea oricui ar citi Wyrm, de Orson Scott Card.

Este genul de carte pe care nu o poți lăsa din mână, chiar și dacă nu ești fan înfocat al SF-urilor. Povestea curge tot mai alert, pe măsură ce tânăra Patience se apropie de Cranning, locul de unde vine chemarea tulburătoare, încărcată de iubire și erotism.

wyrm orson scott card

Câteva cuvinte despre Wyrm, carte scrisă de Orson Scott Card

Deși este tot mai stringentă nevoia de a se împreuna cu Unwyrm (ființa cea mai puternică de pe Imakulata, ascunsă în adâncul ghețarului de pe Cranning), Patience încearcă să își stăpânească pornirile, conștientă fiind că va trebui să își omoare iubitul ce o așteaptă de 7000 de ani. Acuplarea celor doi ar da naștere unei noi specii de ființe, copiii lui Unwyrm, ce ar distruge lumea actuală.

Va reuși oare Patience, cea de șapte ori și încă de șapte ori cea de-a șaptea fiică a căpitanului navei ce a adus oamenii pe Imakulata, să reziste chemării ce îi învăluie toate gândurile și o face să tremure de dorință? Va da ea naștere, așa cum spune profeția, acelui Kristos ce poate aduce salvarea sau distrugerea lumii?

Cristalul implantat în creier și antrenamentul la care copila a fost supusă de mică, pentru a deveni diplomat și asasin, vor fi suficiente în momentul-cheie, în clipa întâlnirii dintre Patience și Unwyrm?

Omule, să nu uiți niciodată că întrebările pe care le pui te trădează! Ele vorbesc despre tine, spun ceea ce ai dorit poate să ascunzi, le arată celorlalți cine ești și de ce anume îți este teamă. Ideile de genul acesta mă fac să îl îndrăgesc pe Orson Scott Card și să îl citesc cu maxim interes, ceea ce vă recomand și vouă.

”Îți poate sili doar pasiunea, nu și voința. Toți Înțelepții care s-au dus la el erau mai slabi decât patimile lor. Își petrecuseră întreaga viață sporindu-și capacitatea de înțelegere, construindu-și concepțiile asupra lumii. Memoria lor, identitatea lor, acea parte a sufletului triadă le era perfect șlefuită, mai ascuțită decât orice sabie…

Dar Unwyrm a venit după pasiunile lor. Pentru ei era un teritoriu nefamiliar, un loc din sufletul lor care rămăsese necucerit, așadar s-au dus la el gândindu-se că nu au de ales”.

Cu mii de mulțumiri aduse Ninei pentru că mi-a oferit această carte.

Dacă ai timp, poate vrei să citești și:

Wyrm, de Orson Scott Card

Shantaram primul volum

Shantaram, al doilea volum

Viața secretă a albinelor, de Sue Monk Kidd

Foc palid carte scrisă de Vladimir Nabokov

Ochiul furtunii, de Patrick White

Fahrenheit 451, Ray Bradbury

Pe ape și mai tulburi, de Tim Powers

Istoria romanțată a unui safari

Copilul divin, carte scrisă de Pascal Bruckner

Ultima oprire, Rusia

Anticarul din Kabul, carte scrisa de Asne Seierstad

Totemul lupului, carte scrisă de Jiang Rong

Nu uita că mă găsești și pe: