Esti pasionat de gatit? Chiar daca nu, sunt convins ca-ti doresti sa ai mereu parte de mancare gustoasa in farfurie si gatita proaspat, nu-i asa? Ei bine, pentru asta ai nevoie de o bucatarie care sa fie echipata corespunzator si sa ai conditii foarte bune de gatit.

Atunci cand ne referim la dotarile ce trebuie sa completeze o bucatarie, hota este un element indispensabil si pe care trebuie sa-l tratezi cu multa importanta pentru a-ti pastra spatiul respectiv in cele mai bune conditii.

Daca esti convins de faptul ca o hota e ceea ce ai nevoie trebuie sa stii si cum sa o alegi, corect? Pentru asta iti voi prezenta cateva sfaturi pe care trebuie sa le urmaresti si ce anume trebuie sa includa aceasta ca sa fie o alegere excelenta.

Sa se potriveasca spatiului si sa fie usor de montat

Un prim aspect pe care trebuie sa-l iei in considerare e cel referitor la spatiu, iar pentru asta trebuie sa te orientezi catre o hota care sa se potriveasca din punct de vedere al dimensiunilor cu bucataria ta.

Ai un aragaz foarte mare? Atunci alege o hota de dimensiuni mai mari, insa ideea de baza este ca trebuie sa o alegi dupa cat este de mare suprafata in care mancarea va fi pusa pe foc.

De asemenea, trebuie sa te asiguri ca aceasta va sta sigur si nu vei avea dificultati in instalarea ei, motiv pentru care trebuie sa te indrepti catre o hota cu instalare flexibila, adaptata fiecarui spatiu.

Vizibilitate

Se intampla de multe ori ca hota sa fie astfel pozitionata incat sa reduca vizibilitatea, atat de necesara in procesul de gatire. Solutia este oferita de montarea unei lampi cu halogen in cadrul hotei, tehnologie implementata cu succes la o hota Whirlpool, astfel incat aceasta va genera chiar si de 3 ori mai multa lumina.

Rezultatul va fi in mod evident un proces de gatire efectuat fara a te obosi si in care sa vezi foarte bine starea termica a alimentelor respective. Ultimul lucru pe care ti-l doresti e sa arzi mancarea, nu-i asa?

Silentiozitate si control

Atunci cand pornesti o hota de multe ori se aude un zgomot puternic, ce poate fi chiar deranjant pentru tine si celelalte persoane din casa, insa noile tehnologii reusesc sa fie la fel de eficiente lucrand chiar si la acest detaliu – fiind caracterizate de silentiozitate.

Totodata, din punct de vedere al controlului pe care-l ai asupra ei, o hota performanta va avea si mai multe tipuri de viteza, astfel incat sa evacuezi fumul si mirosul adunat, in cel mai scurt timp. Ca de exemplu, hota Whirlpool prezinta 3 viteze, dand dovada de un plus la capitolul eficienta si performanta.

Eficienta

De asemenea, daca tot am adus in discutie despre eficienta, acest aspect poate fi privit din doua perspective: eficienta indepartarii mirosurilor si a caldurii, precum si eficienta energetica.

O hota performanta va avea inclus si un sistem de filtru, poate chiar unul cu carbon, ce va reusi sa purifice foarte eficace aerul din incaperea respectiva, iar legat de cea energetica atunci trebuie sa te orientezi catre o clasa a eficientei care sa tinda spre A+.

Tine cont de toate aceste detalii cand iti cumperi o hota si astfel vei avea parte doar de calitate in bucataria ta!