În goana lor după avere, cu speranţa îmbogăţirii rapide, oamenii au făcut mereu greşeli grave. Ironia este că multe dintre acţiuni s-au întors împotriva lor, aşa cum s-a întâmplat în SUA cu nutriile. Oamenii au sperat ca vor face bani, au facut bani, iar acum…

În jurul anului 1930 blana de nutrie a început să fie la mare căutare în lume, aşa că soluţia cea mai la îndemână a părut a fi aducerea unor familii de nutrii sălbatice din regiunile mlăstinoase ale Argentinei şi naturalizarea lor pe pământul Statelor Unite. Părea o afacere rentabilă, blana unui animal se vindea cu 8 dolari, iar nutriile se înmulţeau cu o viteză ameţitoare.

Dar după 1950 piaţa era deja saturată, pentru o blană vânătorii nu mai primeau decât un dolar, aşa că mulţi au renunţat.

Lăsate în voia lor, aceste rozătoare semiacvatice au continuat să se înmulţească haotic, distrugând culturile şi răspândind boli grave chiar şi printre oameni, iar numărul lor creşte uluitor de repede, ţinând cont de faptul că au condiţii ideale şi fac pui de 2-3 ori pe an. Acum se încearcă stârpirea lor cu ajutorul echipelor SWAT, după ce s-a văzut că otrava şi capcanele nu erau de mare ajutor.

Dacă sunteţi pasionaţi de vânătoare şi vreţi să câştigaţi un ban cinstit in SUA, statul Louisiana oferă 5 dolari pentru fiecare “coadă” de nutrie. :-P