Spun că iubesc viaţa, însă irosesc părţi importante din ea stând prea mult pe facebook, discutând cu prea mulţi oameni, încercând să rezolv probleme care nu sunt ale mele. Până la un punct e firesc să se întâmple aşa. Am fost ajutată de cunoscuţi şi necunoscuţi atunci când am întâmpinat dificultăţi şi vreau, la rândul meu, să îi ajut pe alţii. Grav este când bag de seamă că în fiecare dintre cele 365 de zile ale lui 2014 am stat de vorbă cu câte 10-20-30 de persoane, uneori adunând ore întregi de discuţii. 

Nu vreau să se repete şi în 2015. Mi-am neglijat familia, blogul, prietenii, m-am epuizat fizic şi psihic, m-am implicat prea adânc în probleme ce nu erau ale mele şi nu ar fi trebuit să mă afecteze cu nimic. Probabil mă voi implica în continuare, pentru că este în firea mea să întind o mână de ajutor celor aflaţi în nevoi, însă discuţiile, dacă vor mai exista, se vor purta aici, pe blogul meu, nu în privat, pe facebook, mail sau cine mai ştie unde.

Viaţa mea intimă mă priveşte doar pe mine şi pe cei care îmi sunt foarte apropiaţi, deci nu mă mai căutaţi în privat pentru a mă întreba “ce fac”, dacă nu sunteţi rudă cu mine sau nu îmi sunteţi prieten foarte apropiat. De obicei scriu, fumez, beau cafea, citesc, discut cu cineva sau toate odată, dacă sunt online.

Dacă doriţi să aflaţi ce gândesc sau cum mă simt, citiţi-mi blogul. Dacă întâmpinaţi probleme tehnice şi nu aveţi la cine să apelaţi, mă puteţi întreba aici, iar eu voi redirecţiona întrebarea spre cei care se pricep să descurce iţele facebook-ului, blogspot-ului sau ale wordpress-ului. Dacă aveţi probleme sentimentale, medicale sau de orice altă natură, tot aici le puteţi povesti. Sunt convinsă că măcar unul dintre cititorii mei vă va putea da sfaturi pertinente.

Sper din tot sufletul ca fiecare dintre cei care citesc acest articol să înţeleagă că nu vreau să fiu răutăcioasă, ci doar să mă pot bucura de propria viaţă, de propria familie, de propriul blog. Fiecare dintre cei cu care am discutat în privat anul trecut, dar şi cei care vor dori să mă caute anul acesta, sper să înţeleagă că fizic este imposibil să vorbeşti ore în şir cu atâtea persoane zilnic, pe atât de multe teme, să mai ai timp şi pentru tine şi să rămâi cu mintea întreagă.

De cum am început să stau mai puţin pe facebook şi să discut foarte pe scurt sau deloc, viaţa mea s-a îmbogăţit considerabil. Din data de 21 decembrie am ţinut-o într-o continuă petrecere, mi-am vizitat prietenii şi rudele, am râs continuu cu familia mea, m-am plimbat, le-am scris nepoţilor poveşti şi le-am făcut jucării, am comentat pe câteva bloguri, am dormit pe săturate, am mâncat mai mult de o masă pe zi, am fumat mai puţin, am făcut tot ceea ce mi-am dorit şi nu am reuşit timp de un întreg an.

Prin urmare, vă rog frumos să vă gândiţi şi la timpul meu. Dacă nu aveţi să îmi împărtăşiţi cine ştie ce secrete de stat, veniţi să discutăm aici, la o cafea virtuală, alături de prietenii mei, să întrebăm şi să găsim împreună răspunsuri la întrebări. Dacă vă plac poveştile, vă aştept să zburăm împreună spre înalt. La mulţi ani!