Skip to main content

Vreau să devin celebră

Suntem un popor atât de credincios, încât remarcăm orice minune imediat, mai ales dacă suntem în curtea cârciumii la prima oră din zi şi avem deja puţină tărie la bord. Nu ne rămane altceva de făcut decât să avertizăm vânzătoarea, să nu cumva să rupă frunza uscată de ficus pe care a apărut chipul lui Isus. Apoi aşteptăm să se adune lumea din sat, să se crucească rugându-se de iertarea păcatelor, să îşi scoată fiecare telefonul sau tableta din dotare, să facă poze pentru posteritate. Trimitem mesageri la preot, să îl cheme pentru a confirma minunea. În acest răstimp, ne pregătim sufleteşte şi trupeşte pentru interviurile ce vor urma, la sosirea televiziunilor dornice de subiecte senzaţionale, incredibile, şocante.

Aşa a devenit celebru un nea Ion dintr-un sat românesc.

Dincolo de faptul că în primele secunde nu am reuşit să văd nimic pe acea frunză, la o privire mai atentă mi s-a părut că îl văd mai degrabă pe Vlad Ţepeş, Domnul Ţării Româneşti, decât pe Isus Hristos. Nu am îndrăznit să mă contrazic cu sătenii, preotii şi reporteri sosiţi la faţa locului, aşa că m-am uitat în tăcere la ştiri.

Acum, mă tot frământa un gând. Am prin calculator o poză cu o frunză, pe care apare un chip , dar nu îmi pot da seama al cui este. Dacă aş reuşi să aflu, m-aş vedea şi eu la televizor, nu-i aşa?

 

 

Măcar dacă m-aş pricepe să îmi fac puţină reclamă, să afle tot poporul că mai am o poză, poate chiar mai interesantă, cu o frunză în formă de inimă. Câţi dintre voi se pot lăuda că au la uscat, prinsă cu un cârlig, o frunză ca o inimioară?

 

Nu doar atât. Pe o frunzuliţă uscată, zburdalnica Lizuca aleargă după Patrocle, probabil spre Dumbrava minunată, departe de mama vitregă.

 

 

Dacă nici cu această poză nu am reuşit să vă impresionez, nu îmi rămâne decât să renunţ la dorinţa de celebritate şi să mă apuc de croşetat frunze, cum am văzut eu că se poartă pe la alţii.

Pozele sunt luate de aici.

Comments
 • elly weiss September 28, 2012 at 4:20 pm

  Eu sunt fan frunze frumoase asa ca pe mine m-ai impresionat 🙂
  Chiar am gasit si eu unele super ieri…dar vi le arat in alta zi.
  Mai stii leapsa aceea? Nu mai am datorii. Achitat deja de la miezul noptii 😉

  • Vienela September 29, 2012 at 3:12 am

   Eu inca mai adun toamna frunze frumoase, le tin o perioada, apoi te intorc in natura. :))
   Am vazut-o. Credeam ca ai uitat de ea. Multumesc.

 • Radu September 28, 2012 at 4:41 pm

  V. e doar o frunza.
  Când o pui pe blog doar deschizi uşile cârciiumii mai larg.

  • Vienela September 29, 2012 at 3:16 am

   E doar o frunza, dar ai vazut ce isterie a provocat? O perioada, pana apare alta minune, toti isi vor studia frunzele moarte din ghivece. :))

 • Narcis September 28, 2012 at 5:29 pm

  @vienela: “zburdalnica Lizuca aleargă după Patrocle” WTF si eu credeam ca a disparut :((( si ea era pe frunza

  • Vienela September 29, 2012 at 3:17 am

   Traieste intr-o lume paralela si este fericita. Daca m-ai fi intrebat mai demult, ti-as fi putut spune adevarul. Am vazut ca poti pastra un secret. :))

 • Minnie September 28, 2012 at 8:02 pm

  Vrei sa îti trimit eu o frunza de aici? Poti spune ca nu toata lumea are asa ceva, nu? :))

  • Vienela September 29, 2012 at 3:35 am

   Am putea chiar sa facem schimb. Iti pot trimite un manunchi de frunze si eu. Ba chiar si una dintre florile pe care le-am pus la presat. :))
   Cum vrei frunza? Crosetata sau cu modele in care poti ghici ca si in zatul de cafea? :))

 • R_Aspirant September 28, 2012 at 11:27 pm

  Eu am descoperit o metoda de a deveni popular, daca nu chiar celebru, (desi nu cred ca este o metoda originala). Te invit la o leapsa ! (Nu e pt credit-reclama la blogul meu), e just for fun & entertainment pt toata lumea, deoarece duminica e ziua mea !

  • Vienela September 29, 2012 at 3:36 am

   La multi ani, Rudolph!
   Nu am inteles exact care este leapsa, desi am rasfoit putin paginile blogului tau.
   Zici tu ca devin celebra daca rezolv leapsa aia? :))

 • Dana September 29, 2012 at 10:38 am

  Foarte frumoase frunzele alea, cu chipuri mai mult sau mai putin recognoscibile, cu tivuri si in forme de inima. Am gasit si eu, la un moment dat, pe net, galeria unui chinez care sculpta (decupa) in frunze uscate. 🙂

  • Vienela September 30, 2012 at 8:44 am

   Frunzele uscate sunt frumoase si fara ajutorul nostru, mai ales daca avem putina imaginatie, sa vedem diverse in formele lor. :))
   Nu ai un link, sa vedem si noi?

 • Intuneric September 29, 2012 at 12:47 pm

  Adam si Eva aveau si ei cate o frunza si uite ca popularitatea lor e in scadere vertiginoasa. Poate ar trebui sa te reorientezi… :)))

  • Vienela September 30, 2012 at 8:48 am

   Crezi tu ca le scade popularitatea? Poate in blogosfera, ca prin alte locuri…

 • Iulia Kelt October 1, 2012 at 1:22 pm

  Categoric și eu sunt impresionată. Și nu sunt ironică: chiar sunt. Tocmai pentru că pe mine agăți altceva decât cu can-can-uri 🙂 Aia e chiar frunza ta? 😀

  • Vienela October 1, 2012 at 1:35 pm

   Nu, Iulia, nu este frunza mea, eu doar le aveam salvate in calculator, pentru ca mi-au placut. Le-am gasit pe Pinterest si se potriveau cu stirea pe care am auzit-o la televizor intr-o seara.
   Dar daca iti plac, ti-as putea croseta o frunza. Trebuie doar sa imi spui din ce copac vrei sa o adun. :))

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.