La ce foloseste internetul? Mulți încă se mai întreabă acest lucru, chiar și atunci când au calculatorul deschis și conectat la această lume magică, infinită, deschizătoare de noi orizonturi. Datorită internetului mi-am regăsit prieteni și rude, datorită lui am cunoscut oameni minunați, am învățat o mulțime de lucruri noi și mi-am amintit de altele, știute cândva și aparent uitate între timp. Tot internetul a fost cel care mi-a scos în cale, absolut întâmplător, cuvântul vobiscum.

Am făcut puțină latină în școală, însă nu îmi aminteam traducerea, așa că m-am pus pe căutat. Cum unde? Tot pe internet. Așa am dat peste firmă ce poartă numele de Vobiscum și am aflat o mulțime de informații despre activitatea pe care o desfășoară, despre obiectivele pe care și le-a propus și despre produsele pe care le oferă. Și cum eu sunt înnebunită după tot ceea ce înseamnă hârtie tipărită, am petrecut o oră întreagă citind despre broșuri, mape, afișe, format pliante, coli cu antet, calendare, agende, flyere și reviste.

Sigur că pe site am dat și peste pagini care m-au băgat în ceață, pentru că fișierele de fonturi și corecțiile cromatice în photoshop încă ascund mistere neelucidate de mintea mea, dar tot am citit cu interes. Mi-am amintit de o bloggeriță prietenă, care și-a cumpărat anul trecut o mașină de tipărit, încercând să își deschidă o mică afacere cu ea. Nu știu ce a mai făcut între timp, dar sper ca într-o zi să îi meargă la fel de bine precum le-a mers celor de la Vobiscum, pentru că și ei tot așa au început, iar astăzi sunt cunoscuți în întreaga țară.

Pe mine mă fascinează pliantele lor, care mai de care mai interesante. Au formate simple, dar și altele care, prin felul în care se pliază, scot în evidență ceea ce dorește clientul. Cred că mi-ar plăcea să lucrez într-un asemenea loc, să pregătesc aceste pliante, să decid care dintre ele vor fi deschise și care nu. Mă fascinează cuvintele specifice și chiar mi-ar plăcea ca, într-o zi, să le folosim în jocul nostru blogosferic: policromie, înfoliere lucioasă, biguire, fălțuire sau lăcuire, pliante tip fereastră sau tip Z.

Cred că orice afacere care se vrea rentabilă trebuie să își facă reclamă utilizand și pliantele oferite de Vobiscum, pentru că sunt genul de pliante care atrag atenția atât prin format, cât și prin culorile folosite. Să recunoaștem că un pliant cu hârtie lucioasă pare din start mai interesant și mai atractiv decât unul parcă aruncat de plictiseală, neîngrijit. Vouă vă atrag atenția pliantele bine gandite și bine lucrate?