Participam la prima mea întâlnire cu bloggeri. Așezați la câteva mese într-un bar, fiecare dintre ei stătea cu ochii în gadgetul cu care venise de acasă. Unii aveau laptopul deschis și își admirau blogurile, alții butonau de zor telefoanele. Discuțiile lâncezeau, iar eu mă simteam nelalocul meu acolo. Nu aveam la mine nici măcar un telefon. După vreo jumătate de oră, a mai sosit un blogger. Nimeni nu auzise de el. Pe tip nu l-a speriat răceala cu care a fost primit. S-a prezentat, a scos o tabletă din ghiozdan și a început să ne expună planurile lui de viitor, toate legate de blogging și de orașul nostru.

Ni s-a părut ciudat și ușor deplasat. Mustăceam toți. El, chiar dacă a observat, s-a prefăcut că nu vede. Abia când ne-a dat tableta, să o plimbăm de la unul la altul și să urmărim pe ecran proiectele la care lucra, ne-am dat seama că tipul era de apreciat. Mă întreb acum, după aproape doi ani, cum ni s-ar fi părut acele imagini, dacă bloggerul respectiv ar fi avut o tabletă cum este cea abia lansată de Allview, Viva D8? Cea cu care venise el la întâlnire era model vechi, uzată, se mișca greu și nu reda prea bine imaginile. Chiar și așa, ne-a făcut o impresie deosebită.

Cu Viva D8, care are display IPS de 7,9″, cu unghi sporit de vizibilitate și o rezoluție de 1024 x 768, pariez că ne-ar fi dat pe spate în acea zi. Detaliile imaginilor sunt clare, iar conținutul afișat pe ecran este vizibil în orice condiții. Pe spate, carcasa tabletei este din aluminiu, ceea ce îi conferă o notă în plus pentru eleganță. Cele două camere foto fac ca Viva D8 să aducă noi și plăcute experiențe la utilizare. Camera principală, de 3 MP, are o serie de funcții noi, cum ar fi Smile Detection, fotografiere HDR și foto panoramic. Având funcție de capturare vocală, dacă spui ”cheese”, camera se declanșează automat. Cea de a doua cameră este de 1 MP.

Viva D8 are procesor Dual Core de 1,3 GHz, ceea ce face ca aplicațiile să ruleze rapid și fluent. Bateria are autonomie de până la 5 ore în condiții de utilizare continuă și de până la 16 zile în stand by. Viva D8 oferă conectivitate 3G HSDPA+, cu o viteză de download de până la 42 Mbps. Call Function transformă tableta în telefon, ceea ce face ca posesorul gadgetului să nu mai fie nevoit să umble cu buzunarele pline de telefoane și telefonașe.

Allview-VivaD8-300x278

Viva D8 vine la pachet cu GPS, Bluetooth 4.0 și wi-fi, și rulează sistemul de operare Android 4,2 Jelly Bean, ceea ce aduce timpi scăzuți de reacție și o tranziție rapidă între ecrane. Prin integrarea funcției Wireless Display, conținutul (atât audio, cât și video) tabletei Viva D8 poate fi transferat pe orice televizor cu port HDMI, utilizând adaptorul Smart2View. Pentru cei pasionați de muzică, Viva D8 oferă căștile Puffy, potrivite pentru sezonul rece, cu un design aparte. Sunt îmblănite și disponibile pe maro și negru.

Fie că sunteți sau nu bloggeri, fie că aveți sau nu proiecte simpatice de prezentat prietenilor, dacă vă doriți o tabletă bună, sfatul meu este să vă aruncați un ochi pe site-ul Allview și să zăboviți puțin la tableta Viva D8, care merită toată atenția noastră. Tableta Viva D8 are prețul de 649 lei în magazinele partenere, iar dacă o doriți cu adaptorul Smart2View, prețul este de 749 lei.