M-am plimbat cu motocicleta cu 200 km/h fără alt echipament decât o cască,  am simţit curenţii de aer încercând să îmi oprească respiraţia şi mi-a plăcut la nebunie, aş repeta oricând experienţa asta fără să mă gândesc de două ori. Adrenalina la maxim! Am mers şi cu maşina cu aceeaşi viteză, dar nu este la fel. Îmi era teamă de parcă aş fi fost încorsetată şi asta mi-a răpit din plăcere.

Cei mai multi preferă însă confortul şi siguranţa iluzorie a maşinii, uitând că sunt şoferi care încearcă să folosească toţi caii din dotare, şoferi care sunt, pe bună dreptate, supăraţi pe legislaţia ce impune limite de viteză.

Adică mărci cu renume: Mercedes, BMW, Ferrari şi multe altele muncesc din zori şi până în noapte să scoată modele noi, care să prindă viteze tot mai mari, bietul om fură de rupe strânge leu cu leu să-şi cumpere Porsche, iar ăştia nu îi dau voie să gonească pe şosele.

În locul lor, dacă aş avea o bijuterie ca asta,

aş organiza mitinguri de protest, i-aş da în judecată şi mi-aş cere dreptul de a mă distra apăsând acceleraţia la maxim.

Dar nu am furat muncit destul şi nu am nici măcar una ca asta,

 

 

iar invidia din mine mă face să mă întreb care este motivul pentru care apar maşini ce prind viteze incredibil de mari? De ce să îţi cumperi maşina în funcţie de viteza pe care o poate atinge, dacă nu ai voie să zbori pe şosea? De ce zbori dacă nu ai voie? De ce nu laşi doar motocicliştii să fie regi ai şoselelor?

Dar tu, cel care preferi confortul, cum te poţi minţi că eşti mai în siguranţă în maşină decât pe motocicletă, când vitezomanul Gică umblă liber pe stradă?