Visez. Visez mult cu ochii deschişi, mai ales atunci când liniştea casei mă învăluie, mai ales atunci când nu îmi iese totul aşa cum mi-aş dori, mai ales atunci când în viata mea apare ceva nou, impresionant. Visez şi cu ochii închişi. Când dorm. Se întâmplă rar să îmi amintesc poveştile pe care noaptea mi le trimite sub formă de vis. Poate e mai bine aşa. Nu toate au final fericit. Le ţin minte bine pe cele trăite cu ochii deschişi. Ultimul s-a întâmplat să fie despre un city break de care am aflat întâmplător ieri, în vreme ce colindam haotic pe internet.

Nu ştiu de ce, dar în fiecare an, când toamna se instalează pe deplin, pe mine mă apucă un freamăt ciudat, un dor de ducă aproape inexplicabil, şi mai mereu gândul mă poartă spre o călătorie cu city break Paris. Mă văd pe mine, subţire şi uşor înfrigurată, plimbându-mă prin ploaie alături de alţi oameni, la adăpostul unei umbrele galbene, fericită că pot admira unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii. Îmi pot imagina uşor cum în jurul meu lumea se plânge de frig, de apă, de cerul gri petrol, de preţuri sau de cine ştie ce altceva.

Cum de oamenii uită atât de des să lase deoparte problemele lumeşti, grijile mărunte şi să se bucure de ceea ce primesc, să vadă frumosul în orice nimic? Până la urmă, amintirile cu adevărat valoaroase nu sunt cele în care totul a fost roz şi a plutit pe nori pufoşi, ci tocmai cele în care omul a trecut prin diverse peripeţii care s-au lipit de suflet şi nu au vrut să se mai dea duse. O asemenea amintire visez eu uneori să pot aduna în suflet. O plimbare la pas pe străzile Parisului udat de ploi tomnatice, un miliard de poze făcute pentru a imortaliza ceea ce ochiul uman vede pentru doar câteva clipe în trecerea sa prin Oraşul Luminilor, amintiri plăcute pentru tot restul vieţii, oricât va fi ea de lungă.

Voi la ce visaţi când visaţi? Spre care destinatii turistice vi se îndreaptă gândul, mai ales dacă ştiţi că scotianul.ro vă poate oferi cele mai ieftine city break-uri, ba chiar şi diverse surprize?

Poze cu Parisul udat de ploaie voi pune după ce îl voi vizita. :)

paris-250x250_0

paris revelion -250x250_0