Trăia alături de mama ei într-un cămin de nefamiliști, undeva la marginea orașului, unde nu existau conducte de gaze, curentul electric cădea mereu din cauză că instalațiile erau prea solicitate, iar apa curgea cascadă, pentru că nimeni nu oprea vreodată robinetul. Așa crescuse și așa credea că trăiesc toți oamenii de pe pământ. Excepție făceau, în căpșorul ei, cei pe care îi vedea uneori în filme. Abia în primul an de școală, după ce s-a împrietenit cu colega de bancă și a început să iasă din cartierul ei sărăcăcios, a aflat fetița că lumea de dincolo de blocul ei era altfel de cum și-o imaginase.

După primele luni de acomodare, colega de bancă a invitat-o la ea acasă, pentru a-și face împreună temele. S-a dus încrezătoare și mândră, fără să bănuiască o clipă că mărunta ei lume va fi dată peste cap. De cum a intrat în casa colegei a văzut o altă lume, o lume bogată și caldă, o lume pe care nu și-ar fi putut-o imagina. S-a descălțat, așteptându-se să simtă sub tălpi pardoseala rece. Dar pardoseala nu era rece, ci degaja o căldură plăcută, așa cum fetița nu simțise niciodată.

În timp ce își bea sucul din pahar, după ce mama colegei le servise masa, copila a întrebat cum este făcută vraja care aduce căldura la picioare. Mama colegei, fără să își dea seama că discuta cu un copil de câțiva anisori, copil care nu ieșise din cartierul său nicicând, s-a apucat să îi povestească amănunte despre căutările sale. I-a spus cum a aflat că există firme care oferă încălzire în pardoseală, cum a căutat pe internet din site în site, până când a ajuns la www.shop-einstal.ro, cum a comandat și cum o echipă de muncitori a lucrat zile întregi pentru a sparge gresia veche, care oricum era demodată, cum au montat centrala termică și instalația, cum o altă echipă a acoperit totul cu o altă gresie, model mai elegant.

Copila o asculta vrăjită, deși mare lucru nu înțelegea din explicații. Dar aflase că banii pot face minuni inimaginabile, că pot aduce la picioare, prin pardoseală, căldura care ei îi lipsea. Acum avea un scop în viață, primul ei scop și poate cel mai important. Înțelegea mai bine sfatul insistent al mamei, de a învăța mereu, cât mai bine, pentru a putea duce pe viitor o viață mai bună. Visa să aibă și ea caloriferul ei, centrală termică și pardoseală încălzită, visa să căute pe internet firma respectivă și să își facă o casă la fel de elegantă.