A fost dragoste la prima vedere. Ce este aia, se vor întreba unii? Este momentul acela unic, când timpul se oprește în loc, când gândul dispare, când răsuflarea se taie și în aer se răspândesc baloane colorate, curcubee și parfumuri fine, de cea mai bună calitate. Este clipa în care îți spui că nu mai contează nimic altceva, secunda când totul se rezumă la acel punct în care s-a concentrat obiectul adorării tale.

Știi că îl vrei, știi că este al tău, că îl poți atinge, că îl poți avea sub ochi pe vecie, să îl stăpânești și să te lași în stăpânirea lui. Intensitatea cu care simți toate astea într-o singură fracțiune de secundă te sperie și te încântă în același timp. Deocamdată nu știi ce defecte are, așa cum nu știi ce calități are. Intuiția îți spune doar că ai primit exact ceea ce aveai nevoie, ceea ce lipsea sufletului tău.

Întinzi timidă mâna spre el, îl atingi așa cum doar o muritoare poate atinge un zeu. În mintea ta, el este în acea clipă unică un zeu coborât pe pământ special pentru tine, pentru bucuria sufletului tău. Uiți să clipești. Zâmbesti larg. Inima îți bate puternic. Întinzi mâna iar. Vrei să te convingi că este real. Îl strângi ușor la piept și inhalezi parfumul pe care îl emană. Este al tău! Acum ești absolut convinsă!

A coborât din munți și a venit rapid spre tine, înfășurat în haine de gală, purtând în inima sa un parfum de vechi și nou, de papirus și de iubire. Îl mai strângi o dată la piept și inhalezi aroma pe care o răspândește, sperând ca printre paginile lui să o simți pe ea. Apoi îl deschizi larg și știi că ea este acolo, că rândurile scrise ți-o vor păstra mereu aproape, că parfumul pe care îl simți este cel al dragostei.

Obiectul adorarii mele...

O iubești și ea știe. Te iubește și știi. În paginile lui, pe foi de papirus, stau ascunse povești care așteaptă alte povești, parfumuri care așteaptă alte parfumuri. Sunt doar șase luni de când ne cunoaștem, “șase luni de coincidențe, de trăiri asemănătoare, de implicări, de griji, de închipuiri, de emoții…”, dar am mereu senzația că ne știm de o viață și că ne mai așteaptă împreună o viață.

Acesta este parfum de lucru nou, de dragoste nouă și totuși veche, este parfum de Adriana și Vienela, de surori care se știu deocamdată doar virtual, dar atât de real!