Virtual, dar atât de real

A fost dragoste la prima vedere. Ce este aia, se vor întreba unii? Este momentul acela unic, când timpul se oprește în loc, când gândul dispare, când răsuflarea se taie și în aer se răspândesc baloane colorate, curcubee și parfumuri fine, de cea mai bună calitate. Este clipa în care îți spui că nu mai contează nimic altceva, secunda când totul se rezumă la acel punct în care s-a concentrat obiectul adorării tale.

Știi că îl vrei, știi că este al tău, că îl poți atinge, că îl poți avea sub ochi pe vecie, să îl stăpânești și să te lași în stăpânirea lui. Intensitatea cu care simți toate astea într-o singură fracțiune de secundă te sperie și te încântă în același timp. Deocamdată nu știi ce defecte are, așa cum nu știi ce calități are. Intuiția îți spune doar că ai primit exact ceea ce aveai nevoie, ceea ce lipsea sufletului tău.

Întinzi timidă mâna spre el, îl atingi așa cum doar o muritoare poate atinge un zeu. În mintea ta, el este în acea clipă unică un zeu coborât pe pământ special pentru tine, pentru bucuria sufletului tău. Uiți să clipești. Zâmbesti larg. Inima îți bate puternic. Întinzi mâna iar. Vrei să te convingi că este real. Îl strângi ușor la piept și inhalezi parfumul pe care îl emană. Este al tău! Acum ești absolut convinsă!

A coborât din munți și a venit rapid spre tine, înfășurat în haine de gală, purtând în inima sa un parfum de vechi și nou, de papirus și de iubire. Îl mai strângi o dată la piept și inhalezi aroma pe care o răspândește, sperând ca printre paginile lui să o simți pe ea. Apoi îl deschizi larg și știi că ea este acolo, că rândurile scrise ți-o vor păstra mereu aproape, că parfumul pe care îl simți este cel al dragostei.

 

Obiectul adorarii mele...

O iubești și ea știe. Te iubește și știi. În paginile lui, pe foi de papirus, stau ascunse povești care așteaptă alte povești, parfumuri care așteaptă alte parfumuri. Sunt doar șase luni de când ne cunoaștem, “șase luni de coincidențe, de trăiri asemănătoare, de implicări, de griji, de închipuiri, de emoții…”, dar am mereu senzația că ne știm de o viață și că ne mai așteaptă împreună o viață.

Acesta este parfum de lucru nou, de dragoste nouă și totuși veche, este parfum de Adriana și Vienela, de surori care se știu deocamdată doar virtual, dar atât de real!

32 thoughts to “Virtual, dar atât de real”

 1. Pentru astfel de vorbe ţi-aş trimite mereu caiete cu foi din fibre naturale, in care peniţa se agaţă de parcă ar spune că iar am sărit peste nişte capitole, şi că ar mai fi avut de completat o grămadă. Pentru astfel de vorbe aş aduna poveşti noi, lângă cele vechi trimise deja, deşi ştiu că acum avem propriile noastre intâmplări, comune, sau singulare, dar care ne poartă pe amândouă prin ele. Parfumul nostru de vechi şi nou, vreau să cred că-l simtim la fel, chiar dacă eu iţi trimit un pic de munte iar tu un aer de ploiesteancă revolutionara. 6 luni? Când au trecut? Şi acum te mai întreb nimicuri despre bloguri …exact ca ieri. Mulţumesc, sora mea…virtuală. Virtuală până într-o zi! Promit!

 2. I-am mai spui cuiva asta, parfum este aromă. Toate (toţi?) scrieţi despre un parfum de iasomie, de migdale amare, de mosc, de fructe etc. Nimeni n-a scris despre aroma îmbătătoare răspândită de o mustărie, me pastramă proaspăt friptă, de mititei făcuţi pe jar. Este o nedreptate strigătoare la cer! Şi sufăr…

 3. Cât de frumos ai scris despre virtualul care devine real, atunci când prietenii adevărați se gâdesc la tine și fac acele gesturi sublime, pentru ca celălalt să fie mai fericit. Îmi amintesc ziua luminoasă în care am primit primul mărțișor de la un prieten virtual, apoi felicitările de Crăciun și de ziua mea, zilele când am trimis eu câte un dar, atât cât am putut, celor două prietene de aici, e drept că vechi, dar atât de reale (e vorba despre Aurora Georgescu și Gabriela Drăgoi, ca să nu fie confuzii). Și văd această superbă prietenie dintre tine și Adriana, care a înflorit sub ochii noștri, cum a apropiat două inimi mari și generoase. Te îmbrățișez cu drag, Vienela!

 4. sa folosesti cu drag si intelept o asemenea comoara (bijuterie). Prietenia voastra este asa de frumoasa ca imi da speranta pentru acea lume mai buna ce mi o imaginez zi de zi. fie sa dureze cat o viata de om.

 5. Foarte frumoase toate, vienela, draga. Si caietul si prietenia și Adriana. Stiam de la ziua ta ca ai primit ceva foarte, foarte special de la Adriana, ma bucur ca am putut si sa vad darul si stiu sigur ca tu ai sa-l pretuiesti ca nimeni alta.

 6. Ma regasesc in totalitate in randurile articolului tau. :) Si ma opresc aici cu dezvaluirile. :) Cred ca tuturor, la un moment dat, virtualul ne-a oferit o asemenea sansa. Sa te bucuri in continuare de aceasta frumoasa prietenie.

 7. E minunat când virtualul devine real şi se dezvoltă în nişte relaţii de prietenie frumoase… Nu atât lucrurile cât sentimentele noi din spatele monitorului impropriu ne dau puterea să continuăm şi să sperăm că am ales calea cea bună! :) Vă doresc numai bine! Ţie şi Adrianei! :)

 8. Ce ma bucur cand virtualul naste in sanul lui astfel de prietenii. Prietenia voastra e dovada clara ca in online nu-s numai oameni rai pusi pe rautati.
  Va felicit pe amandoua! Miroase tare bine parfumul vostru!

 9. Ma bucur mult pentru prietenia voastra, a ta si a Adrianei. :)
  Cum la fel ma bucura gandul la fericirea pe care ai trait-o la vederea frumusetii din imagine :) E de inteles :)

 10. Atat de real in virtual! Multa pasiune in cuvintele tale. Multa pretuire la adresa Adrianei. Va doresc o prietenie frumoasa! Pana la adanci batraneti!
  Zile fericite sa ai, alaturi de toti cei dragi!

 11. Prietenia este atat de frumoasa si induratoare, incat a induurat si razbit prin “frigul virtualului” pentru a va uni pe voi doua: 2 fiinte minunate, 2 surori de suflet. … Asa ceva e mai rar vazut, dar ma bucur ca inca mai exista ….Cand stau si ma gandesc si eu la o prietena ca ne leaga o viata intreaga … din clasa intai si pana acuma: 19 ani :)

  Multa ani de prietenie frumoasa va doresc! Pupici :*

Părerea ta e importantă pentru mine