Vine Mihai zilele trecute de la serviciu şi, cu un aer de cunoscător, îmi spune că vrea să pună nişte bani deoparte pentru la toamnă. Mă uit lung la el şi îl întreb dacă are de gând să îmi serbeze ziua pe  Coasta de azur. Sau vrea ca de ziua lui să îşi invite la restaurant toate cunoştinţele, toţi prietenii, toate rudele? Mă priveşte de la înălţimea celor 181 centimetri, îmi spune că toate colegele lui au început să strângă bani pentru Black Friday 2013 şi mă întreabă ce fac eu toată ziua în online, dacă nu aflu ceea ce este cu adevărat important.

+Dar ce este atât de important la această zi? Ce va fi diferit faţă de Black Friday-ul de anul trecut? l-am întrebat eu mirată. S-a uitat uimit la mine şi parcă i-a dispărut aerul de cunoscător din ochi. “Ai ştiut că există o asemenea zi, când se fac reduceri la haine, cărţi, electronice şi electrocasnice şi nu ai spus nimic? De când tot mă vait că aştept o reducere semnificativă pentru a înhăţa combina frigorifică la care visăm?”

M-am văzut nevoită să îi amintesc de ceea ce făceam anul trecut înainte de Black Friday, de ceea ce cumpărasem, de banii pe care îi cheltuisem, dar şi de toate momentele în care mă ridicam de la calculator şi încercam să îi povestesc ce am mai citit pe bloguri. De fiecare dată când încercam să aduc vorba despre preconizatele reduceri din vinerea neagră, el schimba subiectul, înainte chiar de a auzi ce aveam de spus. Aşa a rămas soţul meu aerian încă o perioadă, până când colegele lui au discutat despre ceea ce plănuiesc să îşi cumpere anul acesta de Black Friday.

Morala: Domnilor, ar trebui să fiţi mai atenţi la ceea ce vorbesc soţiile voastre! Nu se ştie niciodată când au ceva cu adevărat interesant de spus! :-P