Viață distrusă din neglijenţă regretabilă

Povestea pe care o veți citi este 100% reală. Este o istorioară din care toți putem învăța câte ceva. Pe mine m-a impresionat peste măsură. Viață distrusă din neglijenţă regretabilă.

Este mai mare decât mine cu doar 5 ani, dar arată de parcă ar avea 60 de ani. Viaţa l-a pus la grele încercări şi i-a adus puţine, mult prea puţine bucurii.  Aproape că putem spune despre el că a intrat cu stângul în această lume. La puţin timp de la naştere a început să aibă convulsii care i-au făcut pe părinţi să îl ducă la cei mai buni medici din ţară, pentru a afla ce are şi cum poate scăpa de probleme.

S-a descoperit că avea epilepsie. S-a confruntat de mic cu crize puternice, care îl secătuiau de energie, lăsându-l epuizat fizic şi psihic. Nu s-a putut juca niciodată alături de copiii de la bloc sau de la scoală, nu a avut decât o prietenă, găsită pe internet, la care a renunţat destul de repede, când şi-a dat seama că nu era ceea ce căuta el.

Fraţii mai mari, din dragoste pentru el şi din dorinţa de a găsi o soluţie la problemele cu care se confruntă, au devenit medici. Cu tratament adecvat, fără să ştie ce gust are cola sau cafeaua, a reuşit să mai reducă din intensitatea şi durata crizelor, ca şi din frecvenţa lor.

Dar duce o viaţa tristă, împărţită între serviciul de la primăria din oraşul lui natal şi casa în care îşi petrece majoritatea timpului liber, alături de părinţii care acum sunt bătrâni. Încă mai speră să îşi găsească o prietenă, să înveţe ce este dragostea, să aibă o familie.

Cum să îți fie distrusă viața și să ierți

Ce m-a uimit la el a fost bunătatea de care dădea dovadă, puterea de a ierta.

Acum 15 ani, la uşa lui a sunat o doamnă. Ţinea neapărat să vorbească cu el, eventual şi cu părinţii lui. Au poftit-o în casă şi au aflat o poveste înfiorătoare.

Femeia l-a rugat să îi povestească pe scurt viaţa lui, l-a ascultat cu atenţie, deşi îi era greu să înţeleagă cuvintele, din cauza pronunţatului defect de vorbire pe care îl are. El vorbea şi ea plângea tăcut, uitându-se fix în ochii lui. Tatăl nu a mai răbdat şi a întrebat-o cine este şi ce vrea de la ei.

Femeia trăise timp de 32 de ani cu o povară cumplită în suflet, era grav bolnavă şi venise să se spovedească, să nu moară fără să îşi ceară iertare. Era moaşa care îi făcuse prima baie şi care, dintr-o regretabilă neglijenţă, îl strânsese prea tare de cap, distrugându-i şansa de a duce o viaţa normală. Şi-a dat seama imediat că a făcut o greşeală imensă, dar nu a avut curaj să spună nimănui timp de 32 de ani.

Au iertat-o, nu i-au făcut nici cel mai mic reproş, atât el, cât şi părinţii lui. Femeia a murit la nici două luni după ce le spusese adevărul.

Viață distrusă din neglijenţă regretabilă