Se simțea precum un actor din filmele bune pe care le urmărise în adolescență, pe când ducea o viață modestă alături de părinți și visa la o alta, mai plină, mai aventuroasă, mai bogată, departe de blocurile cenușii ale bătrânului cartier muncitoresc. Venise vremea să se bucure timp de o săptămână de roadele muncii sale din străinătate, să se simtă musafir în propria țară, un musafir tratat regește de către firma MartinTravel.ro, ce îl preluase de la aeroport, atunci când călcase pe pământul românesc, după o îndelungată absență.

Având o întreagă flotă de vehicule, pentru orice gust, orice nevoie și orice buzunar, firma îi oferise posibilitatea de a alege mașina visată, îi pusese la dispoziție un șofer profesionist, punctual și discret, pe care l-a remarcat din prima clipă datorită ținutei și manierelor impecabile și îi găsise camera de hotel potrivită. Cum să nu ți se pară frumoasă viața, când oamenii se întrec în a-ți fi pe plac și a-ți oferi tot ce este mai bun, mai elegant, mai confortabil?

martintravel_services

Tolănit pe bancheta din spate, își imagina mirarea din ochii prietenilor de demult, cu care jucase ”fotbal pe maidan” și cu care împărțise corcodușele dulci-acrisoare ce creșteau în spatele blocului. Ce ar spune astăzi, dacă l-ar vedea într-o mașină de fițe, plimbându-se relaxat prin aglomeratul București, ferit de zgomote și praf, de alergătură și deranj. Poate la următoarea plimbare pe care o va face în această mașină închiriată își va lua o fată și o sticlă de șampanie, căci așa văzuse el cândva în filme și așa se visase mult timp, pe vremea când îi tremurau picioarele de foame.

Nu a așteptat să îi cadă nimic din cer. A muncit enorm, a învățat, a făcut tot ce trebuia pentru a ieși la mal și a schimba în bine viața lui și a familiei lui. Se gândește la emoțiile prin care trec acum părinții lui, știindu-l atât de aproape de casă, atât de aproape de îmbrățișarea lor. Îi va plimba, îi va duce în locuri pe care nu au avut ocazia să le vadă, le va oferi zile de neuitat, amintiri din care să se hrănească atunci când el va fi înapoi la job, în străinătate. Are și el emoții… Cum i se va părea strada unde a copilărit? Dar casa? Ce vor spune prietenii când îl vor revedea?

O tuse discretă îl trezește din reverie și îl întoarce în orașul aglomerat. Șoferul îi face semn că au ajuns la hotel. Pâna să ajungă acolo unde îl cheamă inima, în casa părintească, mai are de rezolvat treburi prin capitală. Să îl lăsăm pe mâinile sigure ale firmei MartinTravel.ro și să ne bucurăm dacă cei dragi nouă ne sunt aproape zi de zi…