Ușa apartamentului se deschide brusc. În cadrul ei îmi zăresc băiatul, încadrat de doi dintre prietenii lui. Zâmbește cu acel zâmbet prevestitor de glume. Îi zâmbesc și fug să le fac o cafea. El vine după mine în bucătărie și iar îmi zâmbește. Îl privesc în ochi, încercând să îmi dau seama ce pune la cale. Ochii lui! Ochii lui au ceva! Sunt frumoși, sunt la locul lor, însă… Nu sunt ochii copilului meu, ochi pe care îi cunosc mai bine decât mă cunosc pe mine. Verdele lui de smarald a fost înlocuit cu mierea aceasta dulce, dar străină…

basic-honey-200x200

 

-Mama, nu mă privi de parcă ai văzut un extraterestru! Mi-am pus lentile de contact colorate, să văd cum mi-ar sta cu ochii căprui. Mereu mi-am dorit să am ochi frumoși cum sunt ai tăi…

Mă înmoaie imediat cu aceste vorbe, deși observ că este un lingușitor. Spaima îmi trece și curiozitatea, trezită brusc, mă face să pun întrebare după întrebare. Așa aflu că lentilele de contact sunt mici meniscuri din material plastic ce se aplică pe cornee, de care le separă un film lacrimal foarte subțire. Lentilele de contact pot avea rol terapeutic, optic sau estetic și e musai să fie utilizate folosind o igienă strictă și accesorii pentru lentile de contact.

Mă distrez de minune alături de băiatul meu și de prietenii săi, încercând să îmi aleg lentilele de contact colorate. Întâi, ca o femeie serioasă ce vreau să par, caut printre cele care au nuanțe clasice. Simpatice, bune de purtat oricând și oriunde. Dar eu sunt o nonconformistă și nu vreau să îmi stric reputația. Studiez amuzată lentilele de contact colorate din categoria Sclera. Acolo se ascund cele pe care le vreau, sunt convinsă. Ce glume le-aș putea face prietenilor mei… Apocalypse!

 sclera-apocalypse-200x200

Copii, voi să nu vă luați după ideile mele, dacă țineți la mămicile voastre! :)

Plănuim o petrecere grozavă de Paști, o petrecere care să rămână în istoria grupului nostru. Ne alegem fiecare cate un personaj preferat, alegem și lentilele de contact potrivite rolului, ne gândim de unde am putea închiria costume și ne imaginăm cum ar fi dacă am ieși costumați așa într-un club. Oare am reuși să impresionăm pe cineva?

lensa