Cineva a ajuns pe blogul meu intreband “cum sa realizezi o steluta pe unghii”. Din cate stiu eu, aceste stelute nu sunt pictate pe unghii, ci se gasesc de vanzare prin magazine, gata decupate, in toate culorile, numai bune de lipit peste unghiile deja pictate. Sunt destul de ieftine si se comercializeaza la pungulite. La fel se procedeaza si cu punctuletele, pietricelele sau orice alte modele deosebite doriti pe unghii.

Uneori, privind în jurul meu, am senzaţia că vin dintr-o altă epocă, dintr-un alt timp, că sunt rătăcită într-o lume ce îmi este străină, pe care nu o înţeleg.
elefant.ro
 De câte ori se întâlnesc două sau mai multe fete, prima şi cea mai importantă discuţie este despre unghii false, pictură pe unghii, geluri pentru unghii, adezivi pentru unghii false, manichiuriste (tehniciene) pricepute la întreţinerea unghiilor. Mi s-a întâmplat să străbat oraşul de la sud până la nord cu tramvaiul, ceea ce înseamnă mai mult de o jumătate de oră, timp în care nu am auzit lângă mine decât discuţii legate de unghii.

Oare fetele astea nu mai au nimic altceva în cap, oare nu le mai atrage nimic? mă intrebam eu.

Când eram de seama lor, cea mai mare îndrăzneală era să sparg globuleţe de brad şi să le amestec în oja albă, pe post de sclipici. Nici ele nu sunt mai îndrăzneţe, dar li se oferă prea multe şi nu se pot hotărî ce să aleagă. La o simplă căutare de câteva minute, fără să fiu cu adevărat interesată, am găsit zeci de modele şi culori de unghii.

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

   

 

 

Haideţi să recapitulăm. În câteva minute am găsit aici unghii: în mai multe culori, aripă de fluture, pictate în trepte, verde neon cu steluţe negre, fagure de albine, galben neon cu buline albastre, pepene roşu, negre cu buline colorate, Yin şi Yang, argintiu, model fluture, în nuanţe de albastru, căpşunică, cu peştişori, cu semne ale cărţilor de joc, cu figuri celebre, violet sidefat şi unghii zebră.

Cine îşi râde de aceste copile? Cum să le mai rămână timp să facă şi altceva, dacă zilnic sunt înconjurate din toate părţile de imagini cu cele mai tari unghii, cele mai frumoase unghii, cele mai noi modele de unghii? De ce mă mai mir că fetele vorbesc doar de aşa ceva?

Să ne gândim doar la timpul pe care o fată îl pierde până când se hotărăşte ce nou model să îşi facă, cu care să stârnească invidia prietenelor, cu care să atragă privirile băieţilor. Fie vorba între noi, cred că bietii de ei nici nu observă. Apoi să ne imaginăm cât timp pierde fata până când îşi vede gata creaţia. Are nevoie de timp să vorbească despre noul model de unghii. Adunaţi la toate astea timpul în care doarme, în care se spală sau mănâncă.

Credeţi că le mai rămâne timp să mai facă ceva?