Skip to main content

Vara – compunere scrisă de Betty

În sfârșit, vara! Vara asta mi-am propus să fac multe: să merg la mare, să merg la piscină, și mai ales să mă distrez. Atmosfera este foarte plăcută și călduroasă. Copacii au înverzit, florile zâmbesc din grădină soarelui, iar păsările ne înveselesc cu cântecul lor. Fluturele, cel mai cunoscut, cu aripile multicolore, cu zborul lui lin. Copiii sunt și ei fericiți de venirea verii. Fructele gustoase nu lipsesc din casă, mai ales căpșunile.

Vara aceasta o să mă distrez de minune!

Lucru pe care ți-l doresc din tot sufletul, draga mea Betty, copil ce ai puterea de a face până și soarele să zâmbească!

compunere clasa a patra

PS1: A început ca o joacă. I-am propus să scrie o compunere despre vară și, în doar câteva minute, aproape de miezul nopții, în timp ce vorbea cu sora ei mai mică despre iepurași, elefanți și oițe, iar cu mine despre oja cu sclipici, a scris textul de mai sus. Betty are doar 11 ani, tocmai a terminat cu brio clasa a patra și este un copil cu adevărat reușit: cuminte, frumoasă, isteață și cu o poftă de viață incredibilă. Felicitări, draga mea!

PS2: A rătăcit un verb pe drum, probabil pentru că noi am tot întrerupt-o în timp ce scria. A mai observat la final că a folosit cuvântul răsună într-un loc nepotrivit și m-a rugat să modific, lucru pe care l-am făcut când am transcris compunerea pe blog. Remarcați, vă rog, faptul că scrie mult mai bine decât unii adulții. Și că are un scris foarte frumos și ordonat. Pe mine m-a cucerit…

Comments
 • Trebuie să fie bine! | Vieneland June 18, 2017 at 9:53 am

  […] și de copii. Recitește acum, cât timp plouă la Ploiești, textul scris aseară de Betty, o compunere cu tema vara, și profită de fiecare clipă a vieții, de ploi, de vânt, de soare, de parfumul verii. Citește […]

 • Claudia June 18, 2017 at 12:49 pm

  Ce nostalgii mi-ai trezit!Îmi aduc aminte de copilărie şi de compunerile pe care şi eu le scriam tot în stilul acesta.Şi ce mândră eram când erau apreciate. Felicitări,copil frumos!

  • Vienela June 29, 2017 at 10:35 pm

   Pacat ca nu ne-a trecut prin cap sa le pastram si nu am avut posibilitatea, pe atunci, sa le postam pe bloguri, pentru aducere aminte.
   Multumim! :*

 • […] Bianca este sora mai mare a simpaticei Betty, a cărei compunere despre vară ați citit-o luna […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.