Descriere poetică a vântului

Update: după cum și-au dat seama cei mai mulți dintre cititorii mei (mă refer aici la persoanele care au și comentat), vântul este asemeni unui bun amant. Textul de mai jos este numai Vântul, asemeni unui bun amant – descriere poetică vânt.

Are puterea de a-ți intra pe neașteptate în viață. Îl crezi uneori nevăzut și îți imaginezi că ceea ce nu se vede nu există, uitând că știe cum să se strecoare până îți ajunge aproape. Îți poate provoca un fluviu de emoții, te poate transforma din pragmatic în visător. Dacă este supărat, se dă peste cap și îți taie orice urmă de romantism. Știe cum să arunce praf în ochi, știe să îți pregătească și covor din petale de flori.

Vântul este asemeni unui bun amant, spune poetul

Știe când să te mângâie cu blândețe, știe când să te strângă vioi în brațe. Accesele lui de nervi sunt totuși periculoase. Ferește-te din cale-i când vezi că nu se mai poartă ca un aristocrat. Își va dori uneori să rupă hainele de pe tine, să aibă rolul principal în piesa vieții tale. Nu îi permite! Un secol nu ți-ar ajunge să repari ceea ce el poate strica într-o clipă de furie oarbă.

Dacă îți intră în salon, sperând să-ți învârtă perdeaua de mătase într-un vals plin de senzualitate, ascunde-te și lasă-l să își facă jocul. Dacă o vrea doar pentru un dans murdar, sălbatic, primitiv, închide-i fereastra în nas! Uneori chiar nu are măsură. Se poartă de parcă nu ar fi fost educat, de parcă nu ar fi interesat de regulile stricte impuse de cei ce vor să facă parte din societate.

Îl simți cum te atinge, auzi cum îți șuieră în ureche și te întrebi de unde vine acest vandal, neam de german sălbatic. Îi simți forța și te întrebi dacă umblă prin lume cu un rost sau doar îi place să se joace.

Vântul, personaj de poveste – descriere poetică vânt amant

Nu cred că este prea greu de ghicit personajul din povestea mea, la care am folosit o duzină de cuvinte, dar cel/cea care răspunde primul/a primește laudele mele într-una din următoarele postări. Vântul, asemeni unui bun amant – descriere poetică vânt.

Vă las și o mică înregistrare, ca să vedeți cam cum bate vântul în Scoția într-o zi relativ obișnuită.

Cu aceleași fire elegante au mai brodat povești Alma, Vânt de toamnă, gandvis, Scorpio, Ioana, Oglinda lui Erised, Carmen Pricop, dor, Some Words, vavaly, lili3d, Adriana.

Vântul, asemeni unui bun amant - descriere poetică vânt

descriere poetică vânt amant