Skip to main content

Vând două mine de pix

Când crezi că le-ai auzit și le-ai văzut pe toate, apare ceva sau cineva care să-ți spulbere convingerea și să te aducă în stare să-ți faci cruci, chiar și ateu fiind. Am simțit că leșin de râs auzind discuția dintre Gelu, om serios, și potențialul său client din București, om la fel de serios. :)

Se făcea că pe Mercador apăruse un anunț bizar, postat de acest Gelu, care vindea două mine de pix. Da, nu este greșeală. Omul cumpărase din târg vreo cinci mine de pix. Când și-a dat seama că nu îi folosesc la nimic, omul neobișnuind să scrie, le-a scos la vânzare, la prețul de 1 leu (un leu) bucata.

Potențialul cumpărător, din București, ar fi dorit să le primească prin curier, lucru pe care Gelu nu și-l permite. Știe că l-ar costa prea mult, mai mult decât valorează minele. Hohotind în sinea lui, bucureșteanul nostru ”trădează” secretul și îi explică lui Gelu că acele mine de pix au mare căutare în străinătate, unde se vând la prețul de 1000 de euro. Gelu, băiat modest, s-ar mulțumi în acest caz cu 20 de lei. Discuția o puteți auzi pe https://soundcloud.com/stonerg/mine-pix.

După ce mi-am șters lacrimile provocate de râsul necontrolat, am început să îmi pun întrebări. Anunțul părea cât se poate de serios. Gelu părea un om simplu, neobișnuit cu afacerile, cu internetul sau cu glumele proaste. Ce l-a mânat să pună acel anunț pe internet? Nu cumva printre noi trăiesc oameni pentru care acei doi lei, cât cere el pe minele de pix, înseamnă încă o zi de supraviețuire?

Este atât de ușor să ne amuzăm pe seama altora! Cum de nu ne dăm seama că, dincolo de naivitatea lor, cei ca Gelu sunt tot oameni, oameni ca și noi, cu două mâini, două picioare, cu dureri și bucurii? Câți dintre cei care au râs auzindu-l pe Gelu că vinde cele două mine de pix s-au gândit să îi trimită bani de o pâine?

Despre Gelu am aflat de la Tudor, pe pagina căruia puteți vedea și anunțul.

31 thoughts to “Vând două mine de pix”

 1. Cat de flamand sa fie ca sa vanda 2 mine de pix cu 2 lei? Adica are internet, telefon mobil si are nevoie de 2 lei pentru o zi de supravietuire? Ma indoiesc, ca nu e altceva decat prostie! Ce mai urmeaza, o cutie de chibrituri cu 50 de bani pentru un covrig, o cutiuta de lapte pentru cafea.
  Mai e si moldovean de-al meu pe deasupra! :)

  1. Crezi ca in anul de gratie 2014 este greu sa rogi pe cineva sa-ti posteze un anunt pe mercador si sa te cheme la telefon daca esti sunat? Adica iau in calcul si ideea ca omul poate chiar nu are de nici unele si a apelat la vreun vecin…

 2. hai sa le plangem de mila tuturor dar el are bani de computer si net (sau telefon si net). eu zic sa nu fim naivi si daca sunt tonti sa ramana tonti pe viata. ca o merita din plin

  1. Cristina, eu nu sunt convinsa ca omul are internet si telefon. In tara asta sunt multi oameni care mor de foame… Chiar asa crezi, ca e bine sa le intoarcem spatele tuturor?

 3. Pe strada mea este un cerşetor (să nu ne mai fie frică de cuvinte). Îl văd aproape zilnic de aproape un an. Indiferent că sunt -15 grade sau +40 e îmbrăcat la fel!
  Şi cu un picior lipsă.
  Cere 10 bani care să-l ajute să ia o pâine!
  Eu îi iau de fiecare dată o “dobrogeană” care costă puţin mai mult de un leu.
  Din gura lui n-am auzit o mulţumire. Nu contează! :)

 4. Mmm, nu ştiu ce să zic, e un pic dubioasă situaţia chiar şi dincolo de hohtele de răs pe care întâmplarea le-a născut:
  1. vânzătorul din târg nu cunoştea valoarea acelor mine?
  2. de ce Gelu le-a vândut pe internet: aici e posibil ca şi copii de la oraş să fi avut ceva de spus (poate ei au pus anunţul pe internet);
  3. E de apreciat că bucureşteanul i-a spus lui Gelu care-i preţul real?
  4. De unde ştim că situaţia e reală?
  Da, spune cineva că viaţa bate Times New Roman

 5. Stranii mai sunt caile mercadorilor si tocmailor de pe internetul romanesc. Ce ti-e si cu mofturile si ocaziile astea. Dar pentru 1000 de orice ar fi ei ar merita chiar si sa plusezi la mai mult de 20.

 6. Acum aud despre povestea asta. Am ascultat si intregistrarea. Nu stiam ce sa spun pana ce n-am cautat “vanzarea” pe internet. Pe “tocmai. ro” am gasit-o.
  Cred ca totusi omu’ nu-i bine cu capul si cand vei vedea ce am gasit imi vei da dreptate.
  http://www.tocmai.ro/alte_anunturi/34b1351033673.html
  Asta e pagina cu toate anunturile lui Ungureanu Gelu, individul cu minele de pix. Are 5 (CINCI !!!) pagini cu anunturi, deci e profesionist Omul vinde ce vrei si ce nu vrei.
  Asta este, cel care i-a dat telefon a stiut, vazuse exact cum sta treaba.

Leave a Reply