Zvonuri alarmante circulă de câteva zile prin online. Panică, panică, panică! urlă în capul meu un refren enervant. Se spune că nenea google, stăpânul absolut al omului ce deţine un site/blog, are de gând să penalizeze tot ceea ce nu se aliniază la nevoile tehnologice ale anului 2015. Vrei trafic, vrei cititori mai mulţi, vrei respectul google? Atunci nu uita că oamenii intră pe bloguri nu doar de pe calculatorul sau laptopul de acasă, ci din ce în ce mai des şi de pe telefon, tabletă, smartphone, numaiştiucealtphone. Unele bloguri/siteuri nu sunt pregătite să ofere cititorilor o experienţă plăcută la navigare, iar google are de gând să îi coboare pe cei nepregătiţi, neştiutori, nepăsători.

Auzind asta şi ştiind că tema blogului, care îmi este tare dragă, nu a mai fost actualizată din 2010 (nene creator de temă, pe unde umbli şi ce ai de gând?), m-au trecut nişte fiori pe şira spinării. Cum se face că atunci când stau bine la capitolul finanţe totul este roz în viaţa mea şi nici un nor nu umbreşte pământul pe care calc, iar când mă pregătesc de sărbătoare şi nu am bani disponibili pentru altceva, apar diverse probleme cu blogul? Cine se joacă aşa cu mine? Povesteam pe undeva, într-un articol mai vechi, despre faptul că mi-aş schimba tema blogului doar în cazul în care aş ajunge să cumpăr o alta, una anume, de care sunt îndrăgostită de-a binelea de un an sau poate mai mult.

Tema la care visez nici măcar nu costă foarte mult, arată fix pe gustul meu, a fost actualizată ultima dată în anul 2014 şi autorul ei oferă suport tehnic, lucru care este mai mult decât mi-aş putea dori. Pregătesc liste, fac diverse calcule, tai de pe liste, mă scotocesc prin buzunare, intru iar pe internet să verific şi să aflu exact cât înseamnă 48 de dolari – preţul temei la care visez (aici puteţi vedea curs valutar la zi, dacă aveţi nevoie), iar calculez şi iar mă enervez. De ce am aşteptat până astăzi, de ce nu mi-am cumpărat tema atunci când cheltuiam bani aiurea, pe tot felul de prostioare inutile?

Vina este doar a mea şi eu trebuie să plătesc. Soţul meu mă încurajează în timp ce scriu, îmi promite că o voi cumpăra imediat ce ne eliberăm puţin şi îmi spune că traficul venit de pe google nu este chiar aşa important, că alţii au probleme mult mai grave. Zâmbesc strâmb, îi spun în gând că e uşor să vorbeşti aşa despre trafic când nu ai blog şi în acelaşi timp îmi amintesc ceva chiar mai grav decât o penalizare google: avem de plătit o datorie în lire, iar lira creşte precum Făt-Frumos de la un timp. Mai contează o temă de blog când valuta ne dă vieţile peste cap zi de zi? După cum spuneam de curând, urăsc când anumite lucruri depind de bani, doar de bani!