Am scris de curând un text despre rezervari bilete avion prin Aerolines.ro. Căutând pe internet nişte informaţii despre cele mai frumoase destinaţii de vacanţă am găsit un articol care m-a uimit şi încântat. Începea cu povestea unei încercări de a emigra, descria viaţa pe pământurile vulcanice ale insulei Tenerife, după care continua cu sfaturi despre cum să ai o vacanţă de neuitat în acest loc înmiresmat de parfumul lămâilor. Descria cu lux de amănunte felul în care călătorul îşi poate comanda ieftin bilete avion Tenerife (aerolines are tot felul de oferte speciale şi recomandă, pe lângă bilete de avion, opţiuni de cazare), explica de ce perioadele martie-aprilie şi septembrie-noiembrie sunt optime pentru vizitarea acestei insule, vorbea despre locurile şi preţurile pentru cazare, apoi continua cu atracţiile turistice de neratat în Tenerife. Imaginile de o rară frumuseţe completau tabloul, trezind în cititori dorinţa de a călca pe insula respectivă.

tenerife_mare2

Ceea ce m-a uimit pe mine peste măsură a fost numărul impresionant de români care comentaseră la acel articol. Zeci de oameni se pregăteau să plece în Tenerife, unii pentru a munci sau a-şi deschide afaceri, alţii pentru a-şi oferi vacanţe de vis. Cei mai mulţi aveau deja biletele de avion cumpărate şi voiau doar să ajungă acolo cât mai bine informaţi în legătură cu plusurile şi minusurile insulei Tenerife. Ca mai peste tot în lume, şi în Tenerife este greu să îţi găseşti un loc de muncă, dacă te bate gândul să emigrezi. Restaurantele renumite au preţuri mai mari, iar hotelurile cu multe stele nu sunt nici ele ieftine. Dar există alternative care încântă orice turist şi îl fac să iubească această insulă.

tenerife_mare1

Se poate mânca foarte bine în localurile pentru localnici sau chiar cumpărând din supermarket, se poate circula cu autobuzul, se poate face baie în mare în oricare perioadă a anului, se găseşte cazare la apartamente (înţeleg că peste tot sunt anunţuri şi numere de telefon pentru cei interesaţi). Pentru cei care vor o vacanţă de neuitat în Tenerife, există câteva obiective turistice pe care nimeni nu le ratează (sau nu ar trebui să le rateze): Playa las Americas, Safari Mall, Jungle Park, La Candelaria, Santa Cruz de Tenerife, Las Galletas, El Medano, Masca Village, vulcanul Teide. Mai multe informaţii despre Tenerife găsiţi la cei care au fost acolo. Eu mă bag înapoi în pat, să mai visez o clipă la Tenerife.

tenerife_mare3