Mulți se întreabă cum poate un produs să devină, fără efort, preferatul consumatorilor, când alte produse asemănătoare rămân nebăgate în seamă. Ei bine, în cazul particular al acestui smarphone performant, la mine a pornit de la nume. V1 Viper S a devenit preferatul meu încă înainte de a-i cunoaște proprietățile, datorită numelui pe care l-a primit. L-am asociat, în sinea mea, cu una dintre cele mai frumoase și mai inteligente mașini construite vreodată de om. Apoi am verificat particularitățile smartphone-ului, pentru a vedea dacă intuiția m-a înșelat sau ba.

V1 Viper S de la Allview este o adevărată bijuterie printre gadgeturi. Are un design elegant, este subțire, finuț și ușor (doar 143 g), ceea ce îl face simplu de manevrat. Surpriza a venit în momentul în care am aflat că acest smartphone are un ”șasiu intern” construit din magneziu, material ce îi conferă rezistență și o mai mare rigiditate. Deci asocierea cu faimoasele mașini nu este chiar întâmplătoare, mi-am spus în gând și am citit mai departe.

AllviewViperS

Este gândit atât pentru bărbați, datorită proprietăților tehnice, cât și pentru femei, care sigur vor fi mai interesate de faptul că la carcasa din spate există inserții albastru metal, dar mai ales de faptul că există două capace de schimb în culorile alb sidef și galben. Doamnelor, a sosit vremea când ne putem asorta smartphone-ul la ținuta de zi, de seară, de birou, de plajă! Nici măcar ecranul nu se va zgâria, chiar dacă unghiile noastre lungi îl vor atinge. Este protejat de către Gorilla Glass 3.

carcase-colorate

Pe ecran pot fi văzute absolut toate detaliile paginilor web, ale fotografiilor, ale jocurilor sau ale documentelor, datorită display-ului IPS OGS de 5 inch și rezoluției HD de 1280 x 720 px. Dotat cu un procesor Qualcomm Snapdragon Quad Core de 1,4 GHz, cu o soluție grafică Adreno™ 305 de 450 Mhz și memoria RAM de 2 GB, frumosul V1 Viper S oferă o experiență de browsing și multi-tasking extraordinare. Totul se desfășoară rapid cu acest smartphone. Aplicațiile pornesc instantaneu, paginile web se încarcă la fel de repede, iar cele mai noi jocuri 3D rulează la viteza optimă.

Camera principală Omnivision 12830 de 13 MP cu Led flash are o mulțime de funcții interesante și oferă o calitate deosebită fotografiilor. Să lăsăm specialiștii să vorbească despre Tehnologia BSI-2 (Back Side Illumination): ”oferă razelor luminoase cea mai scurtă cale către suprafața fotosensibilă și aplică o serie de filtre și micro lentile pe spatele acesteia. Această inovație sporește sensitivitatea senzorului în condiții de lumină scăzută și reproducerea culorilor. De asemenea, calitatea imaginilor este mai ridicată.”

Cu ce se mai laudă V1 Viper S? Se laudă cu fotografiere HDR, face detection, geotagging, eraser, smile detection, V Gesture, red eye reduction, best picture, înregistrare video Full HD in format H.264. Tot la capitolul laude putem vorbi despre 3G, GPS, Bluetooth, Wi-fi direct, Wi-fi display, USB și sunet excelent datorită celor 2 difuzoare cu audiție stereo, amplificatorului audio Yamaha și a sistemului DTS. Cea de a doua cameră, de 5MP, facilitează convorbirile video și realizează autoportrete reușite.

Pentru cei care vor să se joace, V1 Viper S aduce funcții simpatice:

-Turn to mute (poți pune telefonul pe silent dacă îl întorci cu fața în jos)

-Buton de shortcut-uri (poate fi găsit pe ecranul telefonului și duce spre următoarele funcții: Home, Back, Meniu contextual, History și Blocare telefon)

-Guest mode (dacă îți partajezi telefonul cu alți utilizatori, funcția îți permite să realizezi un ecran Home pentru invitat), Daydream (smartphone-ul poate fi transformat într-o ramă foto digitală).

Bateria de 2500 mAh cu autonomie de până la 9 ore în convorbire și compatibilitatea cu tehnologiile NFC și Miracast, alături de toate cele de mai sus, fac din V1 Viper S un smartphone performant, pe care oricine l-ar dori.

După cum deja știți, Allview oferă pentru fiecare produs al său suport tehnic prin operatorii ce pot fi contactați online. Ceea ce probabil nu știți, este că Allview a lansat V1 Viper S în data de 25 februarie 2014, în cadrul Mobile World Congress Barcelona.