Dupa cum stiti deja, de o saptamana ne-a apucat harnicia renovarii apartamentului, ocazie cu care am descoperit atat de multe lucruri pe care nu le stiam despre felul in care se contruieste un bloc, despre cum se monta candva parchetul, despre diverse piese de schimb pentru utilaje de constructii, despre tot felul de lucruri care, in mod normal, nu au cum sa intereseze o femeie. De exemplu, in podeaua sufrageriei am gasit o bucata de fier despre care ne-am imaginat ca a fost candva prinsa cu un carlig si cu lanturi pentru utilaje de constructii, caci arata ca si cum in ea ar fi stat agatata placa de beton. Tot cu ocazia schimbarii parchetului care arata pe alocuri de parca intrasera in el dinti si colti de cupa, nu dinti si colti de catelus, am aflat ca sb parchetul din lemn de stejar se punea placaj si zgura (un soi de amestec de pamant si nisip, ni s-a parut noua).

Nu stiu de cate utilaje de constructii a fost nevoie pentru ridicarea blocului, nici cate piese au schimbat la aceste utilaje pana cand l-au terminat, dar stiu ca noi am avut nevoie de multa munca si multi bani pentru a scoate toata acea mizerie din casa si a scapa de praful ridicat in aer. Acum mi-as dori sa existe niste utilaje care sa se priceapa la pus gresie si care sa faca treaba mult mai repede decat o pot face oamenii, caci m-am saturat pana peste cap de mizerie, de frig, de tot ceea ce inseamna pentru noi renovarea apartamentului (curatat peretii pana la beton, dat cu glet, zugravit, schimbat parchet,m montat gresie). Lucrarile sunt inca in desfasurare, iar nervii mei deja au atins pragul de sus.

Daca aveti nevoie de piese de schimb pentru utilaje de constructii, intrati pe linkurile de mai sus. Veti gasi cam tot ce v-ar putea trebui la preturi foarte bune. Daca vreti sa imi fiti de folos, consolati-ma si incurajati-ma, caci nu mai rezist mult. Peretii mei sunt drepti si frumosi, dar inca nu au lavabil pe ei. Parchetul a disparut, dar sapa nu a fost turnata si, fireste, nici gresia pusa pe jos. E praf, e mizerie, e frig, e renovare…

piese-de-schimb-utilaje