Această seară este rezervată întrebărilor şi răspunsurilor. Voi începe eu, pentru a vă încuraja, apoi voi da cuvântul celor care au ajuns întâmplator pe blogul meu, după care  vă las şi pe voi să întrebaţi, să cereţi lămuriri la problemele care vă frământă.

Nu pot spăla vasele cu mănuşi în mâini, nu îmi place să le spăl nici cu detergenţi lichizi, iar Axionul, preferatul meu, îmi jupoaie pielea de pe palme. Ce mă sfătuiţi să fac?

Cineva a căutat pe google răspunsul la întrebarea cum dregem maioneza şi icrele? Nu am mai avut de mult asemenea surprize, dar îmi amintesc că maioneza o reparam cu un cartof fiert şi pasat, peste care puneam o linguriţă de muştar şi puţin câte puţin din maioneza tăiată. La icre, în loc de cartof şi muştar, foloseam un gălbenuş crud de ou, peste care turnam puţin câte puţin din icrele tăiate. O picătură de zeamă de lămâie poate face minuni.

Mulţi bărbaţi se întreabă cum trebuie să îşi educe nevasta şi  cum e o soţie cicălitoare? Domnii mei, nevasta ar trebui să fie gata educată de părinţi, atunci când o luaţi. Încercând să o schimbaţi fără voia ei, nu faceţi decât să o îndepărtaţi de dumneavoastră. Când aţi luat-o vă plăcea felul ei de a fi? Dacă a devenit cicălitoare, adică vă face reproşuri repetate pentru fapte mărunte, poate ar fi timpul să ridicaţi capacul de la wc, să vă duceţi şosetele murdare la baie, să puneţi farfuria murdară în chiuvetă, să luaţi şi gunoiul când plecaţi să vă cumpăraţi bere, să scoateţi copilul în parc până face doamna mâncarea.

Dulceaţa de cireşe amare este preferata mea. A trecut pe la mine cineva care se întreba  de unde se culeg cireşe amare? Din experienţa mea de om ajuns la 42 de ani, îi pot spune că cireşele, amare sau nu, se culeg din pom. Dacă nu aveţi curaj să escaladaţi gardurile vecinilor noaptea, le puteţi culege din piaţă vara, la preţuri destul de piperate.

Îmi inchei socotelile cu viaţa, mă anunţă cineva. Vă spun sincer că mi se încrâncenează pielea pe mine când apar astfel de “căutări”. Am văzut aseară o emisiune despre jainişti, despre faptul că ei cred în reîncarnare şi propovăduiesc autoperfecţiunea morală şi ascetismul pentru mântuire. O bătrână maică jainistă a renunţat treptat la hrana solidă, apoi şi la lichide şi s-a aşezat în pat, aşteptând moartea, care a venit greu, chinuitor. Dacă nu faci parte din această sectă din India, cred că ar trebui să îţi aminteşti că avem o singură viaţă, că printre necazurile inerente apar şi multe bucurii mărunte, care ne transformă existenţa şi ne împlinesc. Orice necaz este trecător. Orice durere este estompată de timp.

Pentru următoarea întrebare vreau să apelez la Rudolph, care este expert în traducerea viselor: ce înseamnă când visezi marea înspumată?

Când numele blogul este vrăji, iar tu eşti ucenicul vrăjitor, te poţi aştepta să fii găsit de google ca răspuns la căutarea ghicitu în scrum de ţigară. Cum de au încurcat borcanele şi au ajuns la mine?

Şcoala în România este gratuită, dar părinţi tot trebuie să dispună de bani pentru a-ţi ţine în conditii bune copii la şcoală. O voi ruga pe Kadia să ne spună mai pe larg dacă şcoala în elveţia e gratuită sau nu, deşi ştiu că a dat o explicaţie şi aici.

Mi-a plăcut mult exprimarea Alinei Nedelea, cea care a scris cartea Soseaua Căţelu 42, referitoare la ziua de astăzi. Azi e duminică şi eu duminica mă duminicesc!

Duminiceală plăcută vă doresc şi vouă!!!

PS: Le mulţumesc eroilor care au avut răbdare să citească toate cele 603 de cuvinte din această postare!