Ani întregi m-am ferit să apăs butoanele de update, de teamă să nu stric ceva pe la blog. Cum de a supraviețuit, săracul, fără contribuția mea, nu am idee. Cert este că în ultimul timp mă grăbesc să fac update imediat ce apare opțiunea. Tot de teamă, desigur, căci un prieten mi-a spus cât este de important acest lucru. Problema este că fiecare nou update vine cu schimbări pentru care am nevoie de timp de acomodare, ba chiar se întâmplă uneori să dispară chestii pe care eu le utilizam zi de zi. Așa s-a întâmplat și cu proaspătul update wordpress 4.7 Vaughan.

Am scris astăzi un articol și, la final, înainte de a-l publica, am vrut să apăs butonul care aliniază textul atât la stânga, cât și la dreapta, eliminând franjurarea urâtă. Surpriză! Acel buton nu mai există. În căutarea unei variante ajutătoare, am mutat textul pe un blog de pe blogspot, l-am aliniat frumos și l-am readus pe wp. Ghinion! Textul a revenit la forma inițială. Nici urmă de aliniere de la stânga la dreapta.

Nervoasă și înjurând cu foc update-urile din toate timpurile și în special pe update wordpress 4.7, am chemat copilul să mă ajute. În doi timpi și trei mișcări a găsit soluția salvatoare, fără de care nu îmi venea să apăs butonul de publicare.

A intrat în modul html, a scris la începutul textului codul <div align=”justify”>, iar la final de text, pe rândul următor, </div>. Problemă rezolvată, text aliniat frumos de la stânga la dreapta, mulțumiri copilului. :)

PS: Din obișnuință, de cum am terminat de scris, am selectat tot textul și am căutat butonul de aliniere. :)))