Skip to main content

Undeva, cândva

      Undeva lângă Delfinariul din Constanţa este un copac căruia i-a crescut o creangă groasă cât trunchiul de om la orizontală, la 2m de pământ. Orice isteţ se poate lungi pe creanga cu pricina să fie pozat, încercând să creeze impresia că este undeva spre vârful copacului, la mare înăltime. Eu nefiind deloc isteată m-am pozat aşezată ca pe scaun.
      Cu toţii ştim că e foarte greu pentru maşina de vidanjare să urce în vârful muntelui. Ei, alpiniştii profesionişti, care şi-au construit o cabană mai sus de Coştila, unde au aşezat buda, să poată intra vidanja? Nu e nevoie de vidanjă, buda e deasupra prăpastiei, aşezată strategic, cu speranţa că o vor umple cândva.
      Undeva în judeţul Giurgiu este un sat în care pe FIECARE stâlp puteţi vedea cuiburi imense de berze. După ce am văzut atâtea berze mi-a picat şi mie fisa, mi-am dat seama cum de erau străzile împânzite de puradei.


      Am avut un vecin ambiţios, care încerca să-şi înveţe pisica să patineze, dar ea era tare refractară. Bietul băiat a încălţat-o cu plastilină, cu polistiren expandat(cândva i se spunea simplu-scârţâietoare), ba chiar i-a pus o pereche de coji de nucă. Pisica mai încăpăţanată n-am văzut. Nu a vrut să înveţe şi pace! Nu făcea altceva decât să miaune!
      Dar am auzit şi de pisici foarte educate, să ştiţi. Am cunoscut o doamnă care creştea în casă 17 câini şi 7 pisici. Am întrebat-o cum se descurcă cu mizeria pe care o fac animalele. Mi-a răspuns foarte mândră: “câinilor nu le pasă, trebuie să adun mereu în urma lor, dar pisicuţele sunt educate,fac treaba la chiuvetă!!!”
      Acum mulţi ani un TIR a lovit pe şosea la Ploieştiori un biciclist. Eu abia ieşisem de la servici şi am văzut aglomeraţie mare pe stradă. M-am apropiat curioasă şi am văzut camionul răsturnat, vreo 30 de persoane care tot adunau conserve cu pate de ficat(cred), încercând în acelaşi timp să scape de şoferul care nu mai ştia cum să oprească jefuitorii. După vreo 5 minute în care am râs copios, am văzut în şanţ un băiat de vreo 18 ani, plin de sânge şi leşinat. SINGUR!!! UITAT!!!
      În cartierul unde am copilărit era o familie care avea un HUMMER pe care îl parca în fiecare seară în casă. Da, nu vă miraţi, nu vă uitaţi cruciş!!! Era mare, greu de manevrat pe scări, dar nici în faţa blocului nu îl puteau lăsa. Dimineaţa îl scoteau, îl legau de un copac, îi puneau un săculeţ cu grâu la gât, o legătură de fân la picioare şi îi aduceau o găleată proaspătă de apă.

Comments
 • ratzone April 19, 2012 at 10:35 pm

  vazut citit ..placut:)

 • vienela April 19, 2012 at 10:38 pm

  Multumesc!

 • Pop Romy April 20, 2012 at 3:38 am

  interesant…ce chestie dura cu baiatul ala si cate si mai cate

 • florentin.draganescu April 20, 2012 at 6:24 am

  Si HUUMER nu l-au vandut ,il mai au si acum …l-am vazut eu:)

 • vienela April 20, 2012 at 6:28 am

  Sunt vreo 28 de ani de atunci, probabil acum e oale si ulcele. Noi, copiii din cartier, mergeam seara la blocul ala ca la circ, sa-i vedem cum se chinuie sa bage animalul in casa. :))

 • Alyz April 20, 2012 at 7:08 am

  Saraca pisica :)) o fi invatat sa patineze?:))
  Si pe acel baiat l-a ajutat cineva?

 • vienela April 20, 2012 at 7:11 am

  Da, au chemat salvarea intr-un final, dar n-am aflat niciodata ce s-a intamplat cu el, nu era de acolo, nu-l cunostea lumea din sat.

 • vienela April 20, 2012 at 8:48 am

  Da, am fost socata cand l-am vazut, am tipat isteric…au uitat aia si de conserve si de tot.

 • Sebi April 20, 2012 at 10:28 am

  Ce sa faci ? asa sunt oamenii din zilele noastre.. auzi tu ? In loc sa-l ajute pe omu' ala plin de sange.. adunau conservele.. rusine 🙁

 • Radu April 20, 2012 at 10:33 am

  Stiu copacul ala de la Delfinariu.
  Sa stii ca e mai greu sa stai in echer 🙂

 • Radu April 20, 2012 at 10:47 am

  Apropo de bicicleta si tir.
  Faptele bune ies in evidenta deoarece sunt rare.
  Si nu raman niciodata nepedepsite!

 • Rozy BumBushka April 20, 2012 at 1:06 pm

  Eu am un pisoi mare si alb care e foarte educat, mereu se cere afara cand vrea sa isi face treburile, e bland, curat :p.

  Chestia cu tirul nu e ceva nou la noi, de curand am vazut la stiri, de fapt chiar ieri, cum o femeie a fost ranita de o masina iar niste "trecatori" binevoitori inloc sa o ajute, au jefuit-o.

 • foto de inginer April 20, 2012 at 8:03 pm

  Comic – amar! Am zambit dar m-am si intristat !
  :))

 • foto de inginer April 20, 2012 at 8:10 pm

  aoleuuu…sa nu intelegi ca nu mi-a placut ! :)))

 • Anonymous April 21, 2012 at 6:36 am

  Ce marca era pate-ul de ficat?

 • vienela April 21, 2012 at 12:52 pm

  Se intampla acum 18 ani. Uitasera complet de el, chiar si soferul care il lovise!

 • vienela April 21, 2012 at 12:55 pm

  Nu a fost nici o fapta buna acolo, era o chestie ingrozitoare, un om era pe moarte si lor le pasa de conserve.

 • vienela April 21, 2012 at 12:58 pm

  Ei, nu sunt chiar atat de putin isteata incat sa nu inteleg comentariul tau… :))

 • vienela April 21, 2012 at 1:00 pm

  Rozy,una este sa ceara sa iasa afara,alta e sa faca in chiuveta unde iti pui farfuriile. :)) Am auzit si eu de "binevoitorii" aia.

 • vienela April 21, 2012 at 1:02 pm

  :)) Nici nu sunt sigura ca era pate…poate erau conserve cu peste in sos tomat :))

 • […] necazuri în timpul sarcinii. Prima dată s-a întâmplat când am văzut un băiat de vreo 18 ani lovit de camion. Am început să ţip necontrolat, în timp ce oamenii erau preocupaţi să adune conservele […]

 • […] şi nu umblu cu colac şi am un slip albastru, că mi-a cumpărat mami acum şi mami mă duce la delfinariu să văd focile şi delfinii şi să fac poze cu ele şi o să mă bronzez, să fiu negru şi mami […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.