Mi s-a întâmplat de foarte multe ori să aud adulți plângându-se că tinerii zilelor noastre nu mai citesc. Știam că e o simplă generalizare, că adevărul e ascuns undeva la mijloc. Încă mai am impresia că nu s-a schimbat nimic din vremea când oamenii de vârsta mea erau tineri și citeau. Sau nu.

Deși internetul nu fusese inventat, iar posibilitățile de distracție sau de documentare erau mult reduse, printre noi puteau fi văzuți tineri care, din pură plăcere, din acea foame de cunoaștere proprie omului ce își dorește să evolueze permanent, își petreceau o parte din timpul liber citind, la fel cum puteau fi văzuți și tineri care fugeau de cărți de parcă ar fi ascuns otravă între coperți.

La fel se întâmplă și astăzi. Văd tineri care, din cauza faptului că nu deschid o carte, abia reușesc să lege două vorbe, la fel cum văd o mulțime de tineri care discută despre cărțile pe care le citesc, ba chiar visează să scrie, la rândul lor, cărți. Unii se plâng de faptul că părinții nu își permit sau nu vor să investească bani în pasiunea de a citi a propriilor copii.
elefant.ro
Acestora le spun întotdeauna că nu trebuie neapărat să cheltuie sume mari pentru a avea ocazia de citi ceea ce le place. Există destule modalități prin care pasionații de lectură pot beneficia de cărți ieftine. Tot ce au de făcut este să caute, să profite de faptul că avem acces la internet și la informații.

Eu am mers foarte mulți ani la biblioteca municipală pentru a împrumuta un volum sau altul, pe vremea când nu îmi permiteam nici cele mai ieftine cărți. Am cutreierat prin anticariate și am cumpărat cărți care costau mai puțin decât o pâine, cărți care m-au ajutat să devin omul de astăzi.

Odată cu era internetului, m-am bucurat de cărțile în format electronic, însă marea mea dragoste a rămas tot cartea tipărită, motiv pentru care am căutat soluții. Și am descoperit că există anticariate online, locuri de unde pot fi cumpărate atât cărți ale marilor clasici ori cărți vechi, rare, cât și cărți apărute pe piață în ultimii ani, cărți care sunt acum “pe val”, toate la niște preturi foarte, foarte mici.

Atâta timp cât omului încă îi place să citească, soluții există pentru fiecare dintre noi, fie că dispunem de un buget serios, fie că pândim cele mai bune oferte pentru a pune mâna pe cărțile dorite. Eu, de exemplu, îmi comand atât cărți noi, al căror subiect mă atrage, cât și cărți vechi de prin anticariatele online, fie pentru că abia am aflat de ele, fie că vreau să le recitesc, fie că nu am avut ocazia să le citesc la timp, atunci când poate ar fi avut un alt impact asupra mea.

Cert este că întotdeauna încerc să cumpăr cărți ieftine, însă nu mă limitez numai la ele, ci aleg întotdeauna cărțile care mă atrag într-un fel sau altul, indiferent de prețul pe care îl au.

Dacă doriți cărți ieftine și nu știți de unde să le procurați, dați clic pe linkul de mai sus.