Stresul din viata de zi cu zi, bolile de care suferim sau chiar mediul inconjurator, toti sunt factori ce ne impiedica sa avem un somn linistit si sa ne trezim odihniti a doua zi. Se spune ca peste 30% din populatia globului se confrunta cu aceasta problema, in special femeile, bolnavii, batranii, fumatorii si consumatorii de alcool. Mai nou, tot mai multi tineri trec prin aceeasi situatie. Fie ca somnul apare cu dificultate, fie ca ne trezim de cateva ori pe timpul noptii, cert e ca insomnia este o problema serioasa cu care tot mai multi avem de-a face.

In Romania, mai mult de 10% din populatie doarme foarte putin sau adoarme cu dificultate.

De ce apar insomniile?

Cauzele insomniilor sunt numeroase, dar vom aminti cateva dintre ele: factorii de mediu (temperaturi ridicate, zgomot, lumina puternica), starea psihica (stres, anxietate, suparare, ingrijorare), schimbarile din viata de zi cu zi (schimbarea locuintei, a locului de munca), diferite boli (tensiune, anorexie, probleme digestive, boli ale inimii, probleme ce tin de respiratie), alimentatia, fumatul, consumul de alcool, consumul de diverse narcotice, consumul de somnifere si calmante, lipsa exercitiilor fizice etc.

Un alt factor ce influenteaza somnul pe care il avem este si locul in care dormim. Salteaua si perna pe care dormim, daca nu sunt alese corect, ne pot aduce dureri de cap, gat si spate.

Tot mai multi dintre noi punem acum accent pe perna. Aceasta ar trebui aleasa in functie de pozitia in care obisnuim sa dormim: daca e pe o parte ar trebui sa folosim o perna mai groasa ca si umplutura, putin mai ferma, pentru a umple cu ea golul dintre cap si umeri, daca dormim pe spate ar trebui sa alegem o perna medie ca si consistenta, putin mai moale decat in prima situatie, iar daca de obicei ne place sa dormim pe burta, avem nevoie de o perna foarte subtire si moale, aproape plata.

Coneltex este magazinul online care ne ofera perne cu puf si pene, dar si perne matlasate de diverse dimensiuni pentru a avea un somn cat mai linistit. De asemenea, pernele pot fi personalizate dupa dimensiunea, modelul, eventual si broderia cerute de clienti.

Niciodata nu trebuie sa facem rabat de la calitate, optand pentru produse foarte ieftine si extrem de incomode. Investind in perna pe care dormim, alegem sa investim in sanatatea si in starea noastra de bine.

De ce sa nu ne trezim relaxati si odihniti in fiecare dimineata?