Zilele pot fi cu adevărat surprinzătoare când ai un soț ca al meu. De obicei, surprizele pe care mi le face sunt plăcute sau măcar pregătite cu cele mai bune intenții din lume. Chiar și cele din serile perfecte, ce încă ne mai amuză. M-am gândit doar câteva clipe înainte de a mă decide să vă povestesc cum a fost dimineața zilei de 11 septembrie, când urma să îmi serbez ziua de naștere (fără fițe, fără mari pregătiri).

Am adormit destul de târziu și l-am lăsat pe Mihai conversându-se pe Skype cu bunul său prieten Adi. Hai noroc, Adi! Hai noroc, Mihai! Paharele se ridicau în aer, vinul negru își răspândea aroma în casa tăcută, adormită. La un moment dat, probabil că a adormit și Adi, lăsându-l pe Mihai al meu singur în noapte. Doar el știe (de fapt nu mai știe nici el) cum de i-a venit ideea de a-mi ura la prima oră a dimineții La mulți ani!

Nu vă mirați, vă rog! Nu era un La mulți ani oarecare, spus de un soț nedormit și băut, ci era un La mulți ani spus cu toată dragostea. În chineză, norvegiană, germană, rusă, bulgară, maghiară și încă vreo câteva, pe care nu le mai rețin. Vă întrebați de unde știa el să o spună în atâtea limbi? Își petrecuse toată noaptea cu google translate în față, repetând la nesfârșit câte un La mulți ani, până când îl pronunța corect.

Așa m-am și trezit. L-am auzit vorbind și m-am speriat, crezând că avem musafiri la ora 6 dimineața. După ce a dat recitalul îndelung pregătit, din care sigur că nu reținuse nici jumătate și din care eu oricum nu am înțeles nimic, a ținut morțiș să îmi scrie un mesaj pe blog. Nu în comentarii, ci direct într-o nouă postare. L-am trimis pe blogul vechi, gîndindu-mă că dacă tot strică ceva, să o facă acolo. După câteva minute s-a ridicat de la calculator, prea obosit pentru a continua.

“vreausa sti un lucru chiar daca am inccercat sa iti spun ca te iubesc in ungureste si nu mi-a iesit sa stii ca oricum  sentimentele mele petru tine  vor iintudeea”… Acesta era mesajul lui. :) Spre norocul meu, am bărbat tânăr, în putere și își revine uimitor de repede, chiar și după asemenea excese. După câteva ore era ca nou și mi-a putut face urările într-o română clară. :))))