Vei ştii că am avut dreptate, dar va fi prea târziu pentru a mai repara ceva. Îţi vei aminti cum te cicăleam, cum te certam pentru fiecare exces, pentru fiecare mişcare greşită, pentru fiecare alegere neinspirată. Îti vei aminti cum îmi întorceai spatele, spunându-mi printre dinţi să tac. Probabil ştii de pe acum că am dreptate, dar nu vrei să recunoşti.

Îţi place să iei masa în familie, să stai alături de băieţii tăi dragi, să glumiţi, să râdeţi, să povestiţi. Ştiu, programul tău nu prea se mai potriveşte cu al lor, vă întâlniţi tot mai rar la masă, dar ăsta nu este un motiv să îţi trimiţi soţul la 2 noaptea la Profi, să îţi cumpere pui la rotisor… De ce nu vrei să asculţi sfatul meu? Ştii cât de dăunător este acest aliment, mai ales mâncat noaptea?

Ai vrut să ieşi la plimbare, să respiri aerul proaspăt pe care îl oferă brazii din Sala Sporturilor, ai vrut să mergi mult pe jos, pentru că erai amoţită de atâta zăcut în fotoliu, cu ochii în calculator. Ştiu şi despre neputinţa ta de a-ţi stăpâni poftele atunci când simţi miros de peşte, dar cum să îţi treacă prin cap să te opreşti pe terasă, în aglomeraţie, fum de ţigare şi gălăgie, doar pentru a mânca hamsii prăjite la 11 noaptea?

Pofta de dulciuri ţi se pare până şi ţie anormală, dar refuzi să mergi la analize. Preferi să arunci câte o cozo-gogoasă în tavă şi să te îndopi ca un curcan, începând de la miezul nopţii. Şi ce dacă a ieşit foarte dulce, aromată şi te-a fermecat cu umplutura de cacao şi stafide (fără un model anume)? Nu puteai aştepta până dimineaţa? La fel şi aseară… O îngheţată cu iaurt şi fructul pasiunii… treacă-meargă, deşi orice medic te-ar certa, ştiind că ai mancat-o la 23, 30, imediat după hamsii. Dar cum să mergi din greşeala în greşeală, cumpărând două porţii mari de floricele de porumb?

A, dai vina pe Vladen? Ai cumpărat pentru a-i arăta că şi pe la tine a apărut pop-cornul multicolor? Ai avut ghinion să nimereşti mai mult roz decât alte culori? Dar de ce le-ai mâncat? De ce ţi-ai mai luat o porţie cu caramel? De ce ai stat până la ora 1 la televizor, ronţăind la floricele de porumb? Ai citit tu pe un site că sunt benefice organismului, pentru că sunt cereale integrale şi au omega 3 şi omega 6, dar şi vitaminele B şi E? Dar colorantul? Dar caramelul?

 

floricele de porumb colorate

 

 

Acum te plângi că blugii ăia drăguţi, trei sferturi, nu te mai cuprind? Aşa meriţi, Vienela! Silueta nu se păstrează mâncând noaptea chestii dubioase, ci bând ceai verde cu ghimbir si lamaie! Te plângi că stau tricourile pe tine ca pe piţipoancele de pe facebook? Oricum aveai nevoie de altele noi. Să le cumperi cu o mărime sau două mai mari, că în ritmul în care iei proportii, nu le vei purta mult. Te bazezi pe faptul că erai foarte slabă şi acum începi să semeni a om, nu a scândură? Ai grijă, Vienela, de la normal până la gras nu e decât un pas, cel făcut noaptea, cu pui la rotisor, hamsii prăjite, îngheţată şi floricele de porumb!

 

Semnat,

Conştiinţa.