Eram tânără şi încrezătoare, ştiam sigur că toată lumea este a mea, că o pot stăpâni, că pot face tot ce îmi propun, că timpul trece greu şi bătrâneţea este departe, foarte departe. Mă uitam la bunica mea,  care se apropia de 80 de ani, cum se trezea dimineaţa şi îşi spăla obrajii cu apă rece şi săpun, îi ştergea cu un prosop şi considera că a făcut destule pentru îngrijirea tenului.

La cealaltă extremă era mama mea, care aloca foarte mult timp acestei activităţi. Avea vârsta pe care o am eu acum, în jur de 40 de ani şi vedea că începuseră să apară primele semne ale trecerii timpului, primele riduri, dar şi primele neplăceri cauzate de trecerea de la o piele fermă la una subţire, uscată şi sensibilă. Măştile preparate din ceea ce avea prin bucătărie erau nelipsite. Mă amuzam teribil văzând-o întinsă în pat, cu felii de castravete puse pe ochi, cu caimac sub ochi şi miere amestecată cu iaurt şi banane pasate pe restul feţei.

Timpul a zburat şi eu am ajuns la vârsta la care văd cum pielea mi se schimbă, cum tenul devine tot mai uscat şi are nevoie de tot mai multe îngrijiri. Mă informez, încerc să ţin pasul cu noutăţile care apar în legătură cu cosmeticele pentru îngrijirea tenului, cumpăr ceea ce îmi trebuie fără să ţin cont de preţ, pentru că nu vreau să arăt la 40 de ani de parcă aş avea 60. Sunt foarte atentă la schimbările de anotimp, atunci când pielea este mai sensibilă şi are nevoie să fie pregătită pentru un nou sezon.

Orice femeie care se respectă şi îşi doreşte să arate bine trebuie să aibă în casă un produs pentru demachiere, chiar şi în cazul în care nu iese din casă cu o tonă de “var” pe faţă. Vichy Pureté Thermale One Step Cleanser 3 în 1 mi se potriveşte de minune, pentru că îmbină efectele unei creme de faţă cu ale unui demachiant. Nu este gras şi nu conţine alcool. Îmi lasă pielea curată, întinerită, catifelată ca a unui bebeluş.

 

vichy-purete-thermale-demachiant-pentru-toate-tipurile-de-ten___3

 

Tot de la Vichy Pureté Thermale foloseşte şi sora mea o loţiunea de curătat ce conţine extract de trandafir şi apă termală Vichy. Eu mi-am cumpărat pentru această primăvară Bioderma Hydrabio apă pentru curăţare cu particule micele ten uscat, la recomandarea unei prietene. Cândva, îngrijirea tenului era apanajul exclusiv al femeilor, dar vremurile se schimbă şi bărbaţii acordă o tot mai mare importanţă aspectului. Mă văd nevoită să îmi împart produsele cosmetice cu soţul şi copilul sau să le cumpăr şi lor produse care să li se potrivească. :))

Unul dintre paşii importanţi este exfolierea tenului, pentru că pielea are tendinţa de a se descuama la începutul primăverii. Printre produsele mele preferate se numără Diet Esthetic Beauty Purify mască cu ulei de măceşe, care are particule abrazive foarte fine şi nu usucă pielea. Este potrivit pentru toate tipurile de piele, chiar şi pentru cele sensibile. Sora mea, care are tenul mai gras, foloseşte cu succes Bioderma Sébium exfoliant pentru ten mixt şi gras.

Cremele hidratante sunt extrem de importante pentru orice tip de ten, pentru orice vârstă, pentru orice anotimp. Alegerea unei creme poate părea un lucru simplu, dar nu este aşa. Sunt atât de multe şi au atâtea recomandări, încât este o adevărată aventură să o găseşti pe cea mai potrivită. Eu am optat pentru crema Bioderma Photoderm Mineral Protective, special făcută pentru pielea sensibilă. Mi se pare foarte potrivită pentru această perioadă, deoarece are şi factor de protecţie solară, la fel ca şi La Roche Posay Anthelios, cea folosită de sora mea. Pentru tenul gras, îndrăznesc să vă recomand crema hidratantă Sebium Hydra de la Bioderma.

 

bioderma-photoderm-mineral-protective-fluid-pentru-piele-sensibila_

 

Nu uitaţi un lucru foarte important: nici un produs de îngrijire nu poate face minuni, deşi ne sunt de mare ajutor. Este necesar să ne îngrijim şi psihicul, să nu ne lăsăm afectaţi de problemele care apar zilnic, să mâncăm sănătos, să facem mişcare, să respirăm aer curat şi să dormim suficient.