Dimineaţa începuse bine, aşa cum începeau toate dimineţile din ultimul timp. Prin geamul întredeschis intră aerul curat de primăvară, ceşcuţa de cafea răspândea aroma ademenitoare, ideea era deja conturată, numai bună de aşternut pe blog. Deodată, totul s-a schimbat şi planurile au fost date peste cap. Cel mai de temut coşmar de blogăr tocmai se materializase. Vienela nu mai avea internet!

Nu îşi mai putea citi mailurile, nu putea posta nimic pe blog, nu putea vedea ce au scris prietenii ei, nu vedea facebook-ul, nu putea face nimic. Se uita la monitor şi se întreba cum era înainte de blog. Aha, era Zuma şi era Spider Solitaire. Şi era messul. Acum deveniseră plictisitoare. Totuşi, nu îi venea să plece de la calculator. A scris un articol, încă unul, încă unul, până când s-au adunat vreo 7… pentru zilele următoare, pentru zilele aglomerate, pentru zilele de după revenirea conexiunii.

Ce ar mai putea face? Hai, Vienela, joacă-te în paint, că tot nu ai făcut-o niciodată, deşi pe Ionuţ l-ai îndrumat de când avea 3-4 ani. Vezi dacă eşti capabilă să mânjeşti cu ceva foaia goală. Ah, nu ştii la ce folosesc toate acele semne? Probează-le, că nu eşti la examen şi nu vei fi pedepsită dacă greşeşti. Vezi dacă poţi face o frunză… Fă-o roşie, cum sunt cele de toamnă… Îţi tremură mâna pe mouse? Nu-i nimic… Nu toate frunzele sunt perfecte…

Ştiu, nu ai avut niciodată talent la desen… Dar un amărât de copac poţi face, chiar dacă va semăna cu cei pe care îi făceai în primii ani de şcoală, când nu erai capabilă să iei mai mult de nota 7 la desen.

Te bate gândul să încerci şi liniile? Go, Vienela, go! Nu seamănă a nimic? Poate că este un nimic complex, aşa cum şi-a numit băiatul tău blogul…

Eşti tot mai plictisită? Mişti cursorul la întâmplare? Vezi că s-a înfiripat ceva pe foaie… Parcă ar semăna cu un cap de om…

Crezi că ai mai putea face unul? Mie deja mi se pare că te descurci…

A început să îţi placă? Vrei să mai desenezi? Hop!!! A venit netul… S-a terminat cu prostiile… Salvează totul pentru posteritate. Pentru când vei dori să îţi amuzi cititorii… Poate peste câteva luni, într-o zi de 23 august… :)

Te lauzi mereu că eşti sinceră… Dovedeşte! Fă-ţi curaj şi arată-le cititorilor declaraţia de dragoste pe care le-ai făcut-o în acea zi băieţilor tăi. Vor înţelege rapid cam cum erau relaţiile dintre voi în acea perioadă. :)