Skip to main content

Un extraterestru pe pămant

      Blix a fost de mic extrem de curios, i-a plăcut să afle cât mai multe despre civilizaţiile din Univers. În timp ce alţi extratereştrii de  vârsta lui se jucau simulând lupte, el pierdea ore în şir in bibliotecă, citind despre planeta lui, Nartela, dar şi despre alte planete, se documenta despre viaţa şi felul de a fi al altora.


      Anii au trecut, Blix a devenit istoric, iar prima sa misiune a fost pe planeta Pământ, de unde trebuia să aducă date noi referitoare la civilizaţia ce popula “Planeta albastră”. Fiind un fin cunoscător al tipologiei umane, el s-a împrietenit cu Laura, o fetiţă de doar 14 anişori, de la care spera să afle nişte răspunsuri sincere. A rugat-o să-l ajute să adune cât mai multe informaţii despre pământeni, despe modul lor de a gândi si de a acţiona.

Copila, care abia terminase de citit pachetul de cărţi “Jocurile Foamei” de Suzanne Collins, fără să stea pe gănduri i-a propus-o ca pe un documentar în trei părţi, “Jocurile Foamei” ,”Jocurile Foamei:Sfidarea” şi “Jocurile Foamei:Revolta”, ştiind că acolo era reflectată situaţia socială, politică si economică a Pământului, dezastrul spre care se îndreptau cu paşi repezi din cauza setei neostoite de putere a oamenilor.
      
      Extraterestrul nostru a comandat pachetul de cărţi, i-a mulţumit Laurei şi s-a întors bine documentat pe Nartela, planeta sa multiubită.


Comments
 • Gabriel Ursan April 17, 2012 at 7:39 pm

  Un articol profund şi bine gândit, însă aşteptam şi mai multe articole cu păreri, trăiri şi impresii proprii şi personale. Succes!

 • Gabriel Ursan April 17, 2012 at 7:41 pm

  Mă refeream la cât mai multe astfel de articole pe care să le regăsim uşor direct pe pagina principală a blogului, bineînţeles. Nu că ele nu ar exista.

 • vienela April 17, 2012 at 7:45 pm

  Multumesc, Gabriel. Sunt incepatoare(generatia cu cheia de gat)si inca nu stapanesc tehnicile care transforma un blog oarecare intr-un blog deosebit.

 • Blix | Iubesc Viaţa May 31, 2012 at 1:56 pm

  […] concursul la care am participat cu acest articol s-a încheiat demult, pentru mine mai ales, dar şi pentru voi, am să scriu în continuare despre […]

 • […] “Jocurile foamei”, cartea scrisă de Suzanne Collins, a inspirat-o pe Kadia să facă o scurtă recenzie, în care explică, printre altele,  motivele pentru care an de an fiecare district îşi trimite câte doi tineri cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani, fată şi băiat, să lupte  până la moarte, totul fiind transmis live. Pornind de aici, Kadia propune o leapşă cu o singură întrebare: […]

 • Devoratorul de cărţi | Iubesc Viaţa July 29, 2016 at 7:39 am

  […] Mai târziu, după ce a închis ultimul volum din seria Harry Potter, de J. K. Rowling, a decis că nu va mai citi niciodată, pentru că nimeni nu va putea să egaleze talentul scriitoarei britanice. Şi s-a ţinut de cuvânt câţiva ani. Până când a descoperit cărţile ştiinţifico-fantastice. În această vacanţă a citit mai multe decât mine, ne-am luat şi la întrecere, să vedem care termină primul cartea Cowl, scrisă de Neal Asher. A terminat-o înaintea mea. Ne face o plăcere deosebită să discutăm pe marginea cărţilor, la sfârsitul fiecărui capitol şi mai ales după ce le terminăm. Dar în vara asta nu am cumpărat nici măcar o carte, ci doar am împrumutat de la bibliotecă. […]

 • Post a comment

  Threaded commenting powered by interconnect/it code.