Blix a fost de mic extrem de curios, i-a plăcut să afle cât mai multe despre civilizaţiile din Univers. În timp ce alţi extratereştrii de vârsta lui se jucau simulând lupte, el pierdea ore în şir in bibliotecă, citind despre planeta lui, Nartela, dar şi despre alte planete, se documenta despre viaţa şi felul de a fi al altora.
Anii au trecut, Blix a devenit istoric, iar prima sa misiune a fost pe planeta Pământ, de unde trebuia să aducă date noi referitoare la civilizaţia ce popula “Planeta albastră”. Fiind un fin cunoscător al tipologiei umane, el s-a împrietenit cu Laura, o fetiţă de doar 14 anişori, de la care spera să afle nişte răspunsuri sincere. A rugat-o să-l ajute să adune cât mai multe informaţii despre pământeni, despe modul lor de a gândi si de a acţiona.
Copila, care abia terminase de citit pachetul de cărţi “Jocurile Foamei” de Suzanne Collins, fără să stea pe gănduri i-a propus-o ca pe un documentar în trei părţi, “Jocurile Foamei” ,”Jocurile Foamei:Sfidarea” şi “Jocurile Foamei:Revolta”, ştiind că acolo era reflectată situaţia socială, politică si economică a Pământului, dezastrul spre care se îndreptau cu paşi repezi din cauza setei neostoite de putere a oamenilor.
Extraterestrul nostru a comandat pachetul de cărţi, i-a mulţumit Laurei şi s-a întors bine documentat pe Nartela, planeta sa multiubită.
Un articol profund şi bine gândit, însă aşteptam şi mai multe articole cu păreri, trăiri şi impresii proprii şi personale. Succes!
Mă refeream la cât mai multe astfel de articole pe care să le regăsim uşor direct pe pagina principală a blogului, bineînţeles. Nu că ele nu ar exista.
Multumesc, Gabriel. Sunt incepatoare(generatia cu cheia de gat)si inca nu stapanesc tehnicile care transforma un blog oarecare intr-un blog deosebit.